Новини

"Дарунок з вінницькою душею": у Музеї моделей транспорту відкрилась виставка-продаж

22 листопада 2023, 09:30

Зокрема, вінницькі майстри та майстрині представлять ялинкові прикраси, виконані у різних техніках: валяння, петриківського розпису, в’язання тощо.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, 21 листопада у виставковій залі Музею моделей транспорту стартував проєкт "Дарунок з вінницькою душею". Це унікальна виставка-продаж виробів місцевих майстрів та майстринь народної творчості, об’єднаних на платформі подарунків "BYVI".

Експозиція буде доступною для відвідувачів півтора місяці - до 7 січня. Тематика святкова - представлені на ній сувеніри нагадуватимуть про наближення різдвяних та новорічних свят. 

Зокрема, вінницькі майстри та майстрині представлять ялинкові прикраси, виконані у різних техніках: валяння, петриківського розпису, в’язання тощо. Буде дуже багато фетрових ялинкових іграшок. А ще популярні з минулого сезону янголята та мікровишивка (як у вигляді прикрас у подарунок коханим, так і кульки на ялинку).

"Торік ми вперше вирішили провести таку виставку, і вона виявилась досить популярною, тож ми вирішили і в цьому році не зраджувати започаткованій традиції та створити таку оазу різдвяно-новорічного настрою в самому серці міста. Тож готуйтесь дарувати незабутні емоції своїм рідним та близьким спільно із нашими майстрами та майстринями хендмейдових подарунків «BYVI». Їх буде багато, вони дуже різні, на різний смак і вік", - каже директорка Офісу туризму Вінниці Тетяна Маєвська.

Новинкою стануть маленькі і великі гноми, віночки на двері, а також серія унікальних різдвяних мотанок із козою. Крім того, вінничани побачать дуже незвичні ялинки-магніти, а ще м’які ялинки-дракони. А оскільки за китайським календарем наступний рік буде роком дерев’яного дракона, то майстри платформи «BYVI» представлять багато сувенірів із деревини.

Експозиція буде змінюватись та поповнюватись. Для відвідувачів виставки-продажу вхід до Музею моделей транспорту буде безкоштовним.


Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :