Новини

Депутати міськради виділили з бюджету кошти Головному управлінню Нацполіції у Вінницькій області для придбання 25 автомобілів

31 березня 2023, 14:27

Йдеться про 22,2 мільйона гривень. Придбані авто поліцейські будуть використовувати для обслуговування території Вінницької громади.

За словами міського голови Сергія Моргунова, це має покращити безпекову ситуацію.

Ми перші в Україні заходимо у Програму спільно з американським урядом в рамках реформи поліції, щодо створення офіцерів громад. І таким чином з точки зору публічної безпеки та оперативного реагування на всі виклики й правопорушення на території Вінницької міської громади є наміри покращити роботу. Бо є, на жаль, наразі багато правопорушень. Крім того, цим рішенням виділяємо кошти для Академії Нацгвардії, яка переїхала і базується на території громади, передбачаємо кошти для Вінницького об'єднаного міського територіального центру комплектування й соціальної підтримки, для повітряних Сил ЗСУ для покращення їхньої матеріально-технічної бази, - сказав міський голова. 

Зміни до бюджету Вінницької громади на поточний рік депутати ухвалили на черговій сесії, у п’ятницю. Коментуючи рішення сесії щодо перерозподілу бюджетних коштів міський голова Сергій Моргунов наголосив, що в умовах війни пріоритетом залишається підтримка армії. Разом з тим, додаткове фінансування передбачили на благоустрій громади і енергоощадні заходи. Зокрема, кошти направлять на капітальний ремонт 10 доріг у приватному секторі та на підготовчі роботи з утеплення 29-го та 59-го садочків та Вінницького ліцею №18. Як зауважила директорка департаменту фінансів міської ради Наталія Луценко, перерозподіл видатків загального та спеціального фондів бюджету здійснюється в межах загальної суми асигнувань.

За розпорядженням Кабміну бюджету громади передали додаткову дотацію з держбюджету майже 11 млн грн на здійснення повноважень органами місцевого самоврядування, що зазнали негативного впливу через повномасштабну збройну агресію росіії. Також згідно з наказом ОВА бюджету громади передали субвенцію в сумі 2 млн 73 тис грн на надання держпідтримку особам з особливими освітніми потребами. Також від головних розпорядників коштів надійшли звернення щодо змін у бюджеті. Вони опрацьовані та схвалені виконкомом міськради, - сказала пані Луценко. 

Поділитися :