Новини

Депутати Вінницької обласної Ради вимагають від Президента, Верховної Ради та Кабінету Міністрів не допустити підняття тарифів

29 січня 2021, 11:59

Відповідну пропозицію висунули депутати фракції "Українська стратегія Гройсмана".

Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав депутат від "Української стратегій Гройсмана" та голова постійної комісії обласної Ради з питань будівництва, комунального майна, транспорту та розвитку інфраструктури Андрій Ковальов.

На 4 сесії обласної ради більша частина депутатського корпусу Вінницької обласної ради прийняла консолідоване рішення, ініційоване депутатами фракції "Українська стратегія Гройсмана" у питанні недопущення збільшення тарифів, притягнення до відповідальності осіб, які допустили незаконне підвищення та вжили заходів до системного зниження вартості комунальних послуг.

Депутати проголосували спільне звернення до Президента України, Верховної Ради та Кабінету міністрів з вимогою недопущення підняття цін на енергоносії для населення та відновлення повномасштабної програми субсидій для родин, які потребують соціальної підтримки.

Також у зверненні вказано, що заявлене зниження ціни на газ, яке ухвалив Кабінет Міністрів України під тиском хвилі протестів проти підвищення тарифів, не вирішує проблему в комплексі.

"Таке рішення є тимчасовим і не вирішує питання спекулятивного зростання ціни на газ. Окрім того, Кабінет Міністрів України не вніс підприємства теплокомуненерго до вказаної постанови, що матиме наслідком  зростання тарифів на тепло та гарячу воду. Наразі головна вимога до Кабінету Міністрів України  –  ухвалити  системні рішення, спрямовані на стійке зниження ціни на газ для населення, що дозволить уникнути здорожчання й інших комунальних послуг", – йдеться в документі.
 

Фото: Facebook/Андрій Ковальов

Додамо, під час сесії під стінами облради зібралися мітингувальники з вимогою до центральної влади знизити тарифи на комунальні послуги.

Поділитися :