Новини

Депутати Вінницької облради від "Української стратегії Гройсмана" звернулись до Кабміну щодо фінансування Вінницького аеропорту

19 березня 2021, 14:00

Йдеться про передбачені на це у держбюджеті 604 мільйони 27 тисяч гривень.

Про це написав у Фейсбук депутат облради Владислав Скальський. У дописі зазначається, що ще 2019 року був проведений тендер, укладений договір генерального підряду та інші підготовчі роботи. Тоді ж Уряд Гройсмана заклав в Держбюджет 2019 перші 300 млн грн на фінансування реконструкції, але наступний Кабмін скасував це фінансування.

"Минулого року Кабмін включив аеропорт "Вінниця" до переліку пріоритетних інвестиційних проєктів до 2023 року. Зокрема передбачене фінансування двох черг проєкту реконструкції аеродрому у Вінниці в обсязі 1,577 млрд грн на 2021-2023 роки, в тому числі 604,27 млн грн на 2021 рік", - повідомив Владислав Скальський.

Наразі керівництво летовища виконало всі необхідні процедури для початку реалізації проекту реконструкції, але через відсутність державного фінансування це зробити не можливо.

Тому сьогодні, 19 березня, під час чергової сесії Обласної Ради депутати від фракції "Української Стратегії Гройсмана" звернулись до Уряду з проханням з 1 квітня розпочати фінансування реконструкції вінницького аеропорту за рахунок передбачених у  державному бюджеті 604 мільйонів 27 тисяч гривень.

"Реконструкція аеропорту була обіцяна декільком великим інвестиційним проектам. Міжнародному бізнесу вкрай важливо мати можливість оперативно супроводжувати процес будівництва, навчати свій майбутній персонал, організовуючі відрядження і т.п.", - додав Владислав Скальський.

Додамо, Вінницький аеропорт припинив свою діяльність ще у 2019 році, готуючись до початку робіт, як це було заплановано. 

Фото: Фейсбук/Владислав Скальський

Поділитися :