Новини

Депутати Вінницької облради від "УСГ" висунули 5 вимог до Кабміну щодо вакцинації

22 березня 2021, 11:40

Зокрема, вимагають чіткого плану вакцинації та зняття обмежень на щеплення для всіх верств населення.

Як інформують на фейсбук-сторінці Української Стратегії Вінниччини, наразі Вінницька область залишається однією з лідерів за кількістю нових випадків інфікування на коронавірус. Різке підвищення кількості захворювань на COVID-19 відбувається загалом в Україні.

На переконання депутатів Вінницької обласної Ради 8 скликання від фракції "УГС", найдієвішим методом боротьби з коронавірусною загрозою є противірусна вакцинація. Для досягнення колективного імунітету в Україні потрібно вакцинувати 24 млн осіб дводозовою вакциною. 

"На жаль, уряд не зміг вчасно організувати замовлення і доставку в Україну вакцини від COVID-19, а також провести широку інформаційну кампанію щодо підтримки вакцинації. Все це призвело до того, що на сьогодні, в першу чергу через недовіру до влади, в Україні надзвичайно повільно проходить вакцинація", - йдеться в повідомленні.

Наразі Уряд не оприлюднив чіткого плану щодо забезпечення України вакциною: не відомо, яка це буде вакцина, її кількість і як ця вакцина буде розподілена по регіонах. Окрім того, незахищеними від ураження коронавірусу залишаються сотні тисяч українців, які стоять в чергах на вакцинацію, але відповідно до прийнятих наказів і рішень Уряду – вакцинуватись поки не можуть.

Відповідно до вищевказаного, вимагаємо від Кабінету Міністрів України:

  1.  Оприлюднити чіткий план вакцинації в Україні, зокрема оприлюднити графік забезпечення вакциною на найближчі 6 місяців та помісячно,
  2.  Надати інформацію про те, яка це буде вакцина і в якій кількості
  3.  Оприлюднити плани розподілу вакцини по регіонах України, щоб області могли планувати вакцинацію
  4.  Негайно зняти обмеження на вакцинацію для всіх верств населення
  5.  Для підвищення рівня довіри до вакцинації - організувати щоденне оприлюднення інформації про кількість вакцинованих українців, а також про ускладнення та побічні ефекти, які виникають після вакцинації, - повідомляють на фейсбук-сторінці "Українська Стратегія Вінниччини".

Фото: Фейсбук/Українська Стратегія Вінниччини

Поділитися :