Новини

Державна міграційна служба Вінницької області минулого року видала майже 65 тисяч ID-паспортів

14 березня 2023, 17:34

Приміром у 2018 «пластикових карток-паспортів» було надано лише 8,5 тисяч. Цей сервіс стає більш популярним і зручним. Це ж стосується і закордонних паспортів: лише протягом лютого цього року їх видано громадянам України понад 15,5 тисяч.

Як розповів в етері проекту «Рефлекторія» керівник Державної міграційної служби Вінниччині Борис Наливайко, ДМС у Вінницькій області активно працює над належним веденням реєстрів громадян та видачею відповідних документів, стежить за міграцією населення як в Україні, так і за її кордони.

«Актуальні питання сьогодення стосовно активної міграції українців як за кордони нашої країни, так і в межах держави перебувають в полі зору співробітників Державної міграційної служби. Паспорти, довідки для внутрішньопереміщених осіб, допомога з оновленням втрачених документів, інші адміністративні сервіси нині у функціоналі ДМС. Ще один важливий аспект роботи – протидія незаконній міграції. Наприклад, торік завдяки нашій роботі притягнуто до відповідальності 460 осіб» -  каже Борис Наливайко

Також динамічно працює «Паспортний сервіс»: це і відкриття нових офісів як в області, так і за рубежами нашої країни. Якісно сьогодні налагоджено роботу щодо оформлення документів для внутрішньо переміщених осіб, особливо – «Витяг про місце проживання» – одна з найпопулярніших довідок, яка необхідна під час запису дитини до садочка чи школи; налагоджено уніфіковану співпрацю із застосунком «ДіЯ».

Поділитися :