Новини

“Діти мають право на дитинство”: Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб організував черговий захід для дітей ВМТГ

15 вересня 2023, 15:28

Понад 80 діток завітали до кінотеатру Cinema City на перегляд мультфільму "Мармадюк"

Як повідомляють на сайті ВІнницької міської ради. це вже одинадцятий захід для дітей в межах акції “Діти мають право на дитинство”.

"Попри повномасштабну війну маємо забезпечити діток щасливими спогадами. Війна відбирає дитинство у найменших, тож важливо дарувати їм якомога більше позитивних емоцій та спогадів. Тому сьогодні зібрали і малюків у супроводі батьків, і вже дорослих діток - від 7 до 14 років, які в колі однолітків переглянули мультфільм “Мармадюк”, – розповів Дмитро Мира.

Координаторка Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Тетяна Савельєва розповіла, що сьогодні на заході, зібралися чимало діток разом з батьками чи супроводжуючими.

Серед учасників:

  • діти захисників чи захисниць України;
  • діти з числа внутрішньо переміщених осіб;
  • діти з багатодітних сімей;
  • діти-сироти/напівсироти.

За підсумками попередніх заходів, які проводили у межах акції, участь взяли понад 1500 дітей разом з батьками чи супроводжуючими особами. Наступні акції будуть продовжуватися й надалі, зазначають представники команди Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу.

“Дітям необхідно дарувати емоції та нові враження. Тому ми не зупиняємось і в планах на наступний тиждень, якщо дозволятимуть погодні умови, організувати катання на катамаранах”, – додала Тетяна Савельєва.

 


Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :