Новини

Дітям загиблих захисників з Вінниччини подарували пам'ятні іменні обереги "Батьківське серце"

25 травня 2023, 13:42

"Батьківське серце" – це срібний кулон у вигляді серця, обрамленого терновим вінком з краплинкою крові.

Дизайн розробили українські розвідники. Ініціаторами акції стали активісти громадської спілки "Всеукраїнське військово-цивільне об’єднання "Бойове братерство України".

Після спільної молитви священник Православної Церкви України отець Михайло посвятив кулони.

"Той, хто виступив зі зброєю в руках, щоб захистити нашу країну і поклав за неї своє життя – він безперечно має чисте серце... Щоб не забувати, ми маємо такі символічні "Батьківські сердечка". Ми їх освятили, як нагадування про те, що у наших героїв, а особливо тих, хто полягли, було чисте серце, була любов до України, до своєї рідної землі і кожного із нас", – сказав отець Михайло.

Срібні кулони-обереги подарували 51-ій родині загиблих на війні захисників з Вінниччини. Усі – різного віку. Ми запитали, чи будуть вони носити пам'ятні кулони.

“Так, буду”, – відповів Микола.

“Обов’язково”, – підтвердив Сашко.

За словами президента військово-цивільної спілки "Бойове братерство України", командира підрозділу "Бойове братерство України" Павла Жебрівського, діти полеглих українських воїнів (до 15 років і лише за згодою дитини) отримають, окрім кулона, ще й хрещеного-побратима. Цей етап проєкту отримав назву “Хресник-побратим”.

"Війна – це страшно, але ще страшніше – вести свого побратима до труни. Завдання нас, побратимів, що залишились живі, – це супроводжувати діточок наших загиблих побратимів”, – підсумував пан Павло.

Авторки: Катерина Шумило та Анна Зубко

Поділитися :