Новини

Діяльність «Цілодобової варти» в умовах війни

20 січня 2023, 09:23

Основні функції Відділу оперативного реагування ВМР «Цілодобова варта» - прийом та опрацювання звернень громадян, які стосуються аварійних та надзвичайних ситуацій на території Вінницької міської територіальної громади, їх реєстрацію та передачу відповідним організаціям для виконання.

Із початком війни діяльність Відділу досить динамічно було переформатовано під військові умови, і найпершим завданням було визначено надання консультативної, інформаційної та логістичної допомоги вимушеним переселенцям, внутрішньо переміщеним особам й усім громадянам, які евакуювались із зон активних бойових дій в інші регіони, і маршрути яких проходили через Вінницю.

«Пригадую, що від 24 лютого ми почали працювати в режимі «24/7»: постійні дзвінки, постійні комунікації з питань зустрічі, поселення, харчування, заправки та багатьох інших проблем людей, які приїздили до Вінниці. В середньому за добу могли прийняти й опрацювати понад півтори тисячі звернень – майже 45 тисяч за місяць. Але згуртовано, в єдиному пориві назустріч перемозі ми із цим впорались, і продовжуємо надалі свою активну роботу» - сказала в ефірі проекту «Рефлекторія» керівник «Цілодобової варти» Антоніна Іващук.

Сьогодні роботи із ВПО поменшало. Разом із тим, майже 80% звернень стосується діяльності саме комунальних служб Вінниці: аварійні пошкодження, ремонтні роботи, курсування транспорту тощо. Незважаючи на військовий період місто має комфортно жити і динамічно розвиватись. І діяльність «Цілодобової варти» надзвичайно цьому сприяє.

Поділитися :