Новини

"Для безпеки містян": у Вінниці поліцейські співпрацюватимуть з місцевими охоронними структурами

7 вересня 2020, 14:44

Поліція та вінницькі охоронні фірми домовилися про співпрацю для забезпечення публічної безпеки громадян у місті. 

Як зазначив у коментарі "Місту над Бугом" заступник начальника управління превентивної діяльності Нацполіції Вінниччини Іван Заяц,  ініціативу співпрацювати виявили  поліцейські.  На заклик керівництва управління превентивної діяльності Нацполіції Вінниччини працювати разом відгукнулися представники п’яти найбільших охоронних фірм міста. Копи розроблять пам’ятку з алгоритмом дій працівників охорони, у разі виявлення правопорушень чи злочинів, під час несення служби. Домовились також наблизити екіпажі охоронних фірм до місць, де можуть вчинятися правопорушення. 

Плануємо узгодити й можливість надсилання охоронним структурам орієнтування про скоєння резонансних злочинів. Зокрема домовились залучати працівників приватних охоронних фірм до пошуку зниклих дітей, розшуку викрадених транспортних засобів та розкриття майнових злочинів. Робимо це для того, аби оперативніше реагувати на виклики, швидше розкривати скоєні злочини та підвищити безпеку вінничан, - зазначив заступник начальника управління превентивної діяльності Нацполіції Вінниччини. 

Також  Іван Заяц розповів, що спочатку таку практику впровадять у Вінниці. Якщо вона буде вдалою -  спробують співпрацювати й в районах області. Але за умови, що в районах будуть відповідні можливості в охоронних структур. 

Поділитися :