Новини

Для переселенців з Бахмутського району у Вінниці відкрили консультативно-координаційний центр

22 червня 2023, 10:42

Це вже четвертий центр, який створений на території нашої громади для допомоги вимушеним переселенцям з різних куточків України.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, Центр "Бахмутський район єднає" відкрили в одному з Прозорих офісів міста за адресою проспект Космонавтів, 30. 

Перший заступник голови Бахмутської районої державної адміністрації Роман Большаков зазначив, що до початку повномасштабної агресії на території Бахмутського району проживало понад 220 тисяч населення. Згідно з останніми списками, там залишилося приблизно 18 тисяч, тобто 80 % населення виїхало в більш безпечні регіони. Наразі на території Вінницької ТГ проживає близько 1500 внутрішньо переміщених осіб із Бахмутського району. Усі вони потребують всебічної підтримки.

"Тому Донецькою обласною державною адміністрацією і нашою адміністрацією було прийнято рішення про створення таких центрів у місцях куди найбільш згуртовано переїхали жителі нашого району. Наразі такі діють у Дніпрі, Києві, Хмельницькому. Тепер маємо новий хаб у Вінниці. Хочу висловити подяку Вінницькій міській раді й її голові та Донецькій ОДА та її керівнику за всебічну підтримку цієї ініціативи і маю надію, що гуманітарні організації й ті, які знаходяться на даних територіях надаватимуть посильну допомогу у соціальних і гуманітарних питаннях мешканцям Бахмутського району", - зауважив під час відкриття Центру Роман Большаков.

За словами зВінницького міського голови Галини Якубович, Центр «Бахмутський район єднає» отримав у своє користування приміщення, яке не тільки зручно розташоване, але й має сусідство з Прозорим офісом, що дає змогу отримати необхідні консультації та послуги на місці.

Хаб у Вінниці стане затишною домівкою для дорослих та дітей, переконана і керівниця Консультативно-координаційного центру підтримки населення «Бахмутський район єднає» Лариса Герасимова.

"Я дуже вдячна міському голові Сергію Моргунову за те, що нам було виділене дуже зручне приміщення, виконані ремонтні роботи, облаштовано меблями, проведений інтернет, тобто створені всі необхідні умови для роботи. Ми дуже вдячні за чуйність, людяність, взаєморозуміння, а найголовніше, що мешканці Бахмутського району отримали ще одне затишне місце, де вони зможуть отримати інформаційну, консультаційну, соціальну, гуманітарну, правову допомогу, медичні послуги та сприяння у вирішенні питань працевлаштування. А ще зустрітися зі своїми земляками, поспілкуватися, поділитися проблемами, отримати поради та обмінятися контактами", - каже Лариса Герасимова.

Адреса Центру: вул. Космонавтів, 30, 4 пов., офіс 412.

Контактний телефон: +380 99 137 51 75.  


Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :