Новини

Для семи територіальних громад Вінниччини придбають сміттєвози

30 червня 2021, 09:19

Спецавтомобілі громади отримають протягом двох місяців.

Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомив перший заступник голови Вінницької обласної ради Володимир Кістіон. За його словами, відповідне рішення прийняли члени конкурсної комісії обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на засіданні, що відбулось 29 червня. Так, сміттєвози отримають Липовецька, Гайсинська, Тульчинська, Студенянська, Хмільницька, Калинівська та Оратівська територіальні громади.

Окрім того, члени комісії розглянули питання фінансування природоохоронних заходів коштом обласного фонду охорони навколишнього природного середовища у 2021 році. Так, 200 тисяч гривень виділили на обрізку дерев і приведення парку до ладу парку Вінницької обласної клінічної психоневрологічної лікарні імені академіка О. І. Ющенка.

Також комісія дала доручення Департаменту охорони здоров'я та реабілітації Вінницької ОДА направити екологічний запит на виділення коштів для приведення до ладу парку садиби Грохольских на П'ятничанах.

"На моє переконання – лікарі мають займатися лікуванням. А доглядати за деревами – спеціалісти цієї сфери. У нас є два потужних лісових підприємства, які можуть взяти на себе цю функцію", – зауважив Володимир Кістіон.

Фото: Фейсбук/Володимир Кістіон

Поділитися :