Новини

Для вінницьких нацгвардійців за кошти громади закупили паливозаправник, нічні «мавіки», рації та інше необхідне обладнання

20 червня 2024, 10:26

Окрім того, кращих нацгвардійців, за поданням командира, відзначили подяками Вінницької міської ради.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, ледь не щодня Вінницька громада передає оборонцям дрони, тепловізори, автівки тощо. Ще одна форма допомоги – передача субвенцій.

Раніше одній з військових частин Національної гвардії виділили кошти, за які оборонці закупили необхідне обладнання. Серед іншого – Mavic 3T, радіостанції, мікроавтобус, а також інше специфічне обладнання для захисту від ворога. Крім того, сьогодні Вінницький міський голова Сергій Моргунов, секретар міської ради Павло Яблонський та заступник міського голови Андрій Очеретний оглянули паливозаправник, який був куплений та виготовлений спеціально на їхнє замовлення.

«Ми постійно підтримуємо цю військову частину, яка базується на території нашої області. У ній служить чимало вінничан. Деякі їхні підрозділи воюють на східному та південному напрямках. Ми постійно на зв’язку із командиром частини. Був також запит на покращення побутових умов для військовослужбовців. Ми виділили кошти і на ці потреби. Залишаємося далі на зв’язку. Працюємо далі з запитами наших оборонців», – говорить Сергій Моргунов.

Нагадаємо, нині Вінницька громада на постійній основі підтримує 36 військових формувань.

А згідно з дослідженням ГО «Громадський контроль», Вінниця є лідером серед обласних центрів за часткою передбачених коштів на підтримку Сил Оборони України. А бюджет громади на 2024 рік розподілений згідно ключових принципів та пріоритетів: безпека та оборона, стійкість, турбота.

На пріоритет «безпека та оборона» передбачили майже 1 млрд грн. Це третина коштів, які не входять до захищених статтей.


Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :