Новини

Для вироблення колективного імунітету від СOVID-19 у Вінниці необхідно, щоб вакцинувались 300 тисяч містян

9 грудня 2020, 12:53

Перші вакцини від коронавірусу очікують навесні наступного року.

300 тисяч доз вакцин від COVID-19 необхідно закупити Вінниці для того, щоб вакцинувати населення міста та виробити колективний імунітет серед вінничан. Про це в ефірі радіо "Місто над Бугом" розповіла заступниця вінницького міського голови Галина Якубович. Перші вакцини від коронавірусу очікують навесні наступного року. Щеплення буде добровільним для громадян. Наразі фахівці вирішують, які саме категорії населення в першу чергу вакцинуватимуть від COVID.

"Я надіюсь, що це буде якнайшвидше, але тут все залежить від держави, як праильно наше керівництво організує цю роботу. Я дуже сподіваюсь, що фактично Україна отримає вакцину не пізніше, ніж інші країни, тому що від цього залежить здоров'я нації", - повідомила Галина Якубович.

Вінницький завод "ГРІН КУЛ", який спеціалізується на холодильному обладнанні, готовий налагодити виробництво морозильних камер для зберігання  вакцин від COVID-19. На підприємстві можуть виготовляти спеціальні морозильні камери з наднизькою температурою для зберігання вакцини, адже одна зі світових компаній-виробників повідомила, що її препарат повинен зберігатись при температурі щонайменше мінус 70 градусів за Цельсієм. Для цього потрібно забезпечити відповідні умови для транспортування і зберігання препарату. 

"Є доручення міського голови готуватися до отримання вакцини. І сьогодні ми працювали з нашим виробником холодильного обладнання - ТОВ "UBC Group", звернулися в Міністерство охорони здоров'я щодо технічних параметрів, які необхідні. Наш виробник готовий зробити нам таке холодильне обладнання, яке буде забезпечувати той необхідний температурний режим для вакцин. Зрозуміло, що все буде залежати від того, як держава взагалі їх закупить. Я думаю, що питання транспортні будуть забезпечені державою", - підкреслила Галина Якубович.

Виробництво морозильних камер для зберігання вакцин вінницький завод "ГРІН КУЛ" розпочне після того, як отримає державний сертифікат. Також компанія продовжує працювати в напрямку налагодження випуску вітчизняних апаратів штучної вентиляції легень. Наразі вітчизняний аналог ШВЛ розроблено і триває процес сертифікації виробничого процесу та самого медичного виробу. Але це досить складна і тривала процедура, зазначають на підприємстві. Важливо, що перші українські апарати ШВЛ у перспективі будуть вироблятися саме у Вінниці.

Поділитися :