Новини

До 5 років ув'язнення загрожує посадовиці, яка заволоділа бюджетними коштами однієї з сільських рад у Вінницькому районі

2 лютого 2023, 10:50

Зловмисниця завдала сільській раді матеріальну шкоду на майже сімсот тисяч гривень.

Як повідомляють на сайті ГУ Нацполіції у Вінницькій області, 31-річна жінка, перебуваючи в посаді головного спеціаліста відділу сільської ради протягом року займалась злочинною діяльністю. Маючи доступ до розподілу фінансів, вона щомісячно додатково нараховувала собі гроші.

Також зловмисниця в лютому та березні минулого року оформляла фіктивні договори та відповідні акти про надання послуг для потреб сільської ради з благоустрою. Однак фактично ці послуги не надавались.

Такими діями зловмисниця завдала сільській раді матеріальну шкоду на майже сімсот тисяч гривень.


Долучайтесь до ТГ-каналу МНБ: mnb_vinn


Матеріали досудового розслідування з обвинувальним актом слідчі скерували до суду. 

"Досудове розслідування за цим фактом здійснювали слідчі слідчого управління в межах кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 190 (Шахрайство), ч. 1 та 2 ст. 200 (Незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, електронними грошима, обладнанням для їх виготовлення), ч. 2, 3 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України", - кажуть у поліції.

За таке правопорушення передбачено покарання – до 5 років позбавлення волі.

Поділитися :