Новини

До бюджету Вінниччини за перший квартал 2021 року надійшло понад 2 мільярди гривень податків

22 квітня 2021, 14:25

З них більше половини – це податок на доходи фізичних осіб.

Як розповів "Місту над Бугом" начальник головного управління Державної податкової служби у Вінницькій області Микола Суржиков, загалом до місцевого бюджету у першому кварталі цього року надійшло 2,3 мільярда гривень. З них 66% – це податок на доходи фізичних осіб, 16% – єдиний податок, 11% становить податок на майно, а 7% – інші. У порівнянні з минулим роком зменшилась сума надходжень до місцевого бюджету за єдиний податок, оскільки підприємці були звільнені від його сплати в умовах карантину.

"На період дії карантину впроваджені певні пільги для підприємців: 1 групу звільнено від сплати єдиного податку. І місцева влада у Вінниці прийняла такі ж пільги для 1 і 2 груп. І це те, що вплинуло на зміну структури надходжень, але в цілому це дуже цінна практика, тому що допомога бізнесу на період карантину дуже важлива", – розповів Микола Суржиков.

Також Микола Суржиков розповів, що у порівнянні з минулим роком, у 2021 році за цей період до місцевого бюджету надійшло податків на 9,5% більше. Збільшення суми досягли за рахунок збільшення бази оподаткування та роз’яснювальної роботи серед платників. Також, каже начальник ГУ ДПС у Вінницькій області, вплив мало і збільшення з 1 січня розміру мінімальної зарплатні, відповідно й податку. 

"По динаміці надходжень маємо ріст у порівнянні з минулим роком - в середньому в межах 9%. Ми зараз працюємо в період карантинних обмежень, але все одно вдалося забезпечити темп росту", – додав Микола Суржиков.

До держбюджету за перший квартал 2021 року податків, сплату яких до бюджету контролює Державна податкова служба, від Вінниччини надійшло 2,1 мільярда гривень.

Поділитися :