Новини

До Дня Європи у Вінниці провели відкритий міський турнір із баскетболу 3х3

14 травня 2024, 11:03

У змаганні взяли участь 36 команд з Вінниці, Житомира, Липовця, Могилів-Подільського, Козятина та Калинівки. 

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, за нагороди боролись 5 жіночих команд, 21 – молодіжна (до 18 років) та 10 – дорослих. 

Як зазначили організатори, турнір проводили згідно з правилами ФІБА 3х3, де змагання відбуваються по коловій системі у групах. А фінальна частина – за системою плей-офф.

Першість серед дівчат здобула команда «Вінницькі блискавки». «Срібло» – у вінницьких «Хачітос», бронза – у Липовецької ДЮСШ.

Серед чоловіків трійку найкращих склали вінницькі збірні «За главу», «Їжаки» і «Вася Камінський». У молодіжному турнірі медалі отримали «Житомирська політехніка», «Абібас» і «Вайп».

Для переможців комітет по фізичній культурі та спорту ВМР підготував призи та подарунки. Також спортсменів нагородили медалями.

«Продовжуємо славні традиції нашого міста. Не забуваємо, що ми – європейська держава, яка нині боронить свої кордони. Звичайно, зараз заходи до Дня Європи дещо скромніші, ніж у довоєнні та доковідні часи, але ми не забуваємо про розвиток та вдосконалення. Адже саме спорт сприяє покращенню як ментального здоров’я, так і фізичного. Дякуємо нашим ЗСУ за цю можливість. Слава Україні!» – каже голова комітету по фізичній культурі та спорту ВМР Сергій Краєвський.


Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :