Новини

До кінця 2020 року у Вінниці випустять ще один тролейбус з автономним ходом

21 грудня 2020, 14:52

Наступного року Вінницька транспортна компанія планує випустити ще 10 тролейбусів з автономним ходом. 

До Нового року Вінницька транспортна компанія випустить ще один тролейбус з автономним ходом. Як зазначив у коментарі радіо "Місто над Бугом" директор КП "Вінницької транспортної компанії" Михайло Луценко, загалом у 2020 році було зібрано два тролейбуси власного виробництва з автономним ходом. Один з них вже їздить вулицями міста, а виготовлення другого - на завершальній стадії.  Вони оснащені акумуляторними батареями, яких вистачає на 20 км автономного ходу. Їх зарядка відбувається під час руху тролейбуса по електрифікованій частині маршруту. Підняття й опускання струмоприймальних штанг керується з кабіни водієм. 

Виробництво власних тролейбусів є вигідним проєктом. Адже це значна економія коштів: вартість одного тролейбуса близько 6 млн 800 тисяч, тоді як новий коштує понад 7,5 мільйонів. А також це дає змогу зберегти робочі місця на підприємстві.

"Можу сказати, що тролейбус, який збирається на базі нашого підприємства, мінімум на 500 тисяч дешевший, ніж аналогічний тролейбус, якщо б ми його купували. В будь-якому випадку тролейбус, який ми збираємо, по-перше, дешевший, а, по-друге, ми маємо робочі місця, по-третє, ми тримаємо спеціалістів. Тому що зарплата тих людей, які тут працюють над збіркою тролейбусів, отримують більшу заробітну плату", - зауважив Михайло Луценко.

Наступного року Вінницька транспортна компанія планує випустити ще 10 тролейбусів власного виробництва, з яких 4 буде з автономним ходом. Крім того, у міському бюджеті закладені кошти на купівлю 10 нових автобусів. Адже в рамках адміністративно-територіальної  реформи у 2020 році до Вінницької міської ОТГ приєдналося ще 6 сіл, і тепер необхідно забезпечити ці населені пункти муніципальним транспортом:

"Ми плануємо на наступний рік зробити 10 тролейбусів. Зараз в бюджеті закладені кошти. Ми плануємо купити 10 автобусів на газу, які зарекомендували себе досить добре на європейську ринку. Це турецька фірма, і вони, якщо взяти "ціна-якість", то в них воно відповідає сьогодні тим параметрам і, відповідно, тій ціновій політиці, яка є сьогодні на ринку", - розповів Михайло Луценко.

Тож, дарма що 2020 рік був досить непростим, директор КП "Вінницька транспортна компанія" Михайло Луценко сподівається, що 2021 рік буде набагато результативнішим і усі  плани вдасться виконати у повному обсязі.

Поділитися :