Новини

До останнього вірні присязі: за минулий тиждень стало відомо про загибель 19-ти захисників з Вінниччини

5 лютого 2024, 11:42

Протягом останнього тижня, з 29 січня по 4 лютого, стало відомо про загибель дев'ятнадцяти Захисників з Вінниччини: Миколи Мельника, Геннадія Костецького, Руслана Ковальова, Віктора Навертюка, Сергія Стрипи, Дмитра Лемеця, Дмитра Паламарчука, Олександра Назимка, Миколи Гладуна, Ярослава Олійника, Віктора Подолинного, Олега Степанюка, Василя Сніцарука, Бориса Лисецького, Євгенія Литвиненка, Олега Вакульського, Євгенія Жукова, Дмитра Тарака та Олександра Орла. 

Жмеринська міська рада повідомила про загибель Геннадія Костецького. Жмеринчанин був серед тих, хто в перші дні повномасштабної війни взяв до рук зброю, щоб захистити рідну країну та вигнати ненависних окупантів з української землі. На початку березня 2022 року Геннадій Костецький змінив цивільне вбрання на військову форму та став на захист України, своєї родини та усіх українців. 

Впродовж багатьох місяців Оборонець вважався безвісти зниклим. На жаль, ДНК-експертиза підтвердила, що 13 жовтня 2022 року Захисник поліг на Донеччині...

Якушинецька громада повідомила про загибель Миколи Мельника. 3 серпня 2023 року Захисника призвали до лав Збройних Сил України. Микола проходив навчання в Англії, захищав Україну від агресора. Загинув воїн в Авдіїці під час штурмових дій ворога 12 грудня 2023р.

Тульчинська райдержадміністрація повідомила про загибель Руслана Ковальова. Життя Оборонця 25 січня обірвав ворожий снаряд.

Барська громада повідомила про загибель Віктора Навертюка. 27 січня Оборонець прийняв свій останній бій у боротьбі за свободу Батьківщини.

Тульчинська райдержадміністрація повідомила про загибель Дмитра Лемеця. Життя Оборонця ворог обірвав 29 січня в районі населеного пункту Новомихайлівка Покровського району Донецької області.

Вінницька міська рада повідомила про загибель Дмитра Паламарчука та Сергія Стрипи

Дмитро Паламарчук мобілізувався до лав Збройних Сил України навесні минулого року. Після військового вишколу у Франції воював у званні молодшого сержанта у складі 410-го окремого стрілецького батальйону, був командиром відділення. Разом із побратимами виконував бойові завдання на Харківському напрямку. Життя воїна обірвалося 29 грудня внаслідок мінометного обстрілу позицій поблизу села Лиман Перший. 

Сергій Стрипа розпочав свій бойовий шлях у 2018 році. У зоні ООС його й застала звістка про повномасштабне російське вторгнення. Відтак Сергій був серед тих, хто першими стали на захист України та стримували навалу ворога у найважчий період війни. Боронив незалежність та суверенітет країни у лавах 28-ї окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу. Як штаб-сержант опікувався підготовкою особового складу до виконання бойових завдань, перебував на найгарячіших ділянках фронту. Останній бій прийняв на Бахмутському напрямку 27 січня.

Окрім того, Вінницька міська рада повідомила про загибель Олександра Назимка та Віктора Подолинного.

Олександр Назимко у 2014-2015 рр. служив в добровольчому батальйоні "Золоті ворота" у зоні антитерористичної операції. 5 квітня 2022 року добровільно пішов служити Україні військовим лікарем та врятував життя не одного військового. Був сміливий і добрий, мав гостре відчутя справедливості та завжди допомагав іншим.

24 вересня 2022 року Олександр загинув при виконанні бойового завдання поблизу Бахмута Донецької області. Захисник вважався безвісти зниклим до січня 2024-го...

Віктор Подолинний з перших днів повномасштабного вторгнення став на захист Батьківщини. Воював у складі Штурмової Бригади Національної гвардії України «Червона калина». Був сержантом, командиром відділення взводу оперативного призначення. Загинув Захисник під час виконання бойового завдання на Запорізькому напрямку 20 грудня 2023 року.

Літинська громада повідомила про загибель Миколи Гладуна. Довгий час Захисник вважався безвісти зниклим. На жаль, ДНК-експертиза підтвердила, що життя Захисника обірвалося 26 травня 2023 р.

Уланівська громада повідомила про загибель Ярослава Олійника. Свій останній бій Оборонець прийняв 22 серпня 2023 року поблизу населеного пункту Курдюмівка Бахмутського району Донецької області. 

Літинська громада повідомила про загибель Василя Сніцарука. Захисник поліг 26 січня поблизу н.п. Берестове Бахмутського району Донецької області, боронячи Україну від окупантів.

Вінницька міська рада повідомила про загибель Олега Степанюка. Олег долучився до захисників України у березні минулого року. Воював у складі військової частини А 4576. У званні молодшого сержанта командував відділенням. Виконував бойові завдання на різних ділянках фронту: Миколаїв, Мар’янка, Куп’янськ, Синьківка… Загинув 25 січня на Харківському напрямку. 

Ямпільська рада повідомила про загибель Бориса Лисецького. Захисник поліг 29 січня 2024 року поблизу Бахмута, мужньо виконуючи військовий обов’язок в бою за Україну.

Тростянецька громада повідомила про загибель Євгенія Литвиненка. Життя Оборонця обірвалося 29 січня в районі населеного пункту Вербове Пологівського району Запорізької області.

Літинська громада повідомила про загибель Олега Вакульського. Свій останній бій Захисник прийняв 30 січня біля н.п. Діброва Сєвєродонецького району Луганської області.

ДНЗ "Центр професійно-технічної освіти №1 м.Вінниці" повідомив про загибель Євгенія Жукова. Оборонець прийняв свій останній бій 31 січня в районі н.п Веселий Гай Покровського району Донецької області.

Барська громада повідомила про загибель Дмитра Тарака. Життя Захисника підступний окупант обірвав 31 січня.

Вінницька міська рада повідомила про загибель Олександра Орла. У травні 2022 року сім’я Олександра переїхала до Вінниці. Будинок родини був зруйнований через війну. Проте чоловік на певний час залишився вдома. Там він допомагав сусідам, доглядав за собаками, якими опікувався. До Вінниці Олександр приїхав на народження свого онука, у вересні 2023 року. 

У листопаді того ж року Олександр мобілізувався до війська. Служив у 71-й окремій єгерській бригаді Десантно-штурмових військ Збройних Сил України. Доля знову завела чоловіка на Донеччину. Загинув він у бою від численних поранень, неподалік від рідного селища.

Редакція "Міста над Бугом" висловлює щирі співчуття рідним та близьким Героїв. Полеглим оборонцям – вічна пам'ять...

Поділитися :