Новини

До Вінниці з офіційним візитом завітав Надзвичайний та Повноважний Посол Турецької Республіки в Україні

26 січня 2021, 11:13

У рамках зустрічі, зокрема, обговорили питання залучення турецьких авіакомпаній до здійснення регулярних рейсів з міжнародного аеропорту "Вінниця".

Як повідомляють на сайті Вінницької обласної державної адміністрації, зустріч з Надзвичайним та Повноважним Послом Турецької Республіки в Україні Ягмур Ахмет Гюльдере відбулась 25 січня за участі вінницького міського голови Сергія Моргунова, голови ОДА Сергія Борзова та голови обласної Ради Вячеслава Соколового. 

У ході зустрічі обговорили підсумки співпраці між країнами за попередній рік. Так, за 11 місяців 2020 року зовнішньоторговельний оборот Вінниччини з Туреччиною склав 79 мільйонів доларів. Експортерами до Туреччини є 75 вінницьких підприємств. У структурі експорту товарів 32,3% займають макуха, висівки, кормове борошно; 26,4% - зернові культури (в основному – кукурудза, а також пшениця і ячмінь), 15,1% - соняшникова олія, 11,7% - цукор, 4,9% - деревина і вироби із неї, 4,4% - глина каолін, 3,7% - соєві боби та ріпак. 

"До переліку імпортерів з Туреччини входять 79 підприємств Вінницької області. За січень-листопад 2020 року в область надійшло товарної продукції на 25,8 мільйонів доларів, що на 19,7% більше, ніж за аналогічний період 2019 року", - йдеться у дописі.

Фото: http://www.vin.gov.ua/

Очільник Вінницької ОДА зауважив, що співпраця з Туреччиною є надзвичайно важливою для Вінницької області, адже це гарний приклад для перейняття досвіду. Особливо цікавим є успішний досвід Туреччини у створені індустріальних та технопарків, адже на території Вінниці наразі працює Індустріальний парк та Муніципальний центр інновацій. Сьогодні в Туреччині - понад 300 таких індустріальних парків, вони успішно забезпечують робочі місця, підвищують експорт, залучають інвестиції.

Окреме питання зустрічі - розвиток авіаперевезень у Вінницькому регіоні, а саме залучення турецьких авіакомпаній до здійснення регулярних рейсів у турецькі міста з міжнародного аеропорту "Вінниця".  

"Зручне розташування нашого аеропорту на перетині автомобільних та залізничних шляхів, а також відсутність інших сертифікованих регіональних аеропортів України зі статусом міжнародного в радіусі 150 км від вінницького аеропорту – запорука ефективного використання аеропортом цієї зони обслуговування", - розповів очільник Вінницької ОДА.

Зі свого боку, Надзвичайний та Повноважний Посол Турецької Республіки в Україні Ягмур Ахмет Гюльдере висловив сподівання, що його візит сприятиме розширенню двостороннього співробітництва. 

Фото: http://www.vin.gov.ua/

"Відносини між лідерами держав – це чудово, але нам потрібна ще й енергія між регіонами. Саме тому я тут – хочу подивитись, що зможемо робити разом. І перша у цьому році – Вінниччина", - зазначив Ягмур Ахмет Гюльдере.

Поділитися :