Новини

До Вінницької міської клінічної лікарні №1 завітала делегація з Мюнстера

7 серпня 2023, 15:37

Делегати разом з міським головою відвідали новостворене реабілітаційне відділення лікарні. 

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, саме для цього відділення минулого місяця з німецького міста-партнера передали спеціальне медичне обладнання. Ролатори, сучасні тренажери та інші засоби допомагають відновитися пацієнтам після хірургічного та стаціонарного лікування.

“Співпраця у сфері медицини – один із елементів партнерства з Мюнстером. Європейські колеги мали змогу познайомитися з нашими лікарями, оцінити методи їхньої роботи та обладнання, які вони використовують. У відділенні реабілітації МКЛ №1 вже працює медичне устаткування з Мюнстера, яке передали до Вінниці у липні. Ним користуються, зокрема, військові, які проходять реабілітацію в медичному закладі. Ми вдячні партнерам за підсилення нашої лікарні важливим медичним обладнанням”, – зазначив вінницький міський голова Сергій Моргунов.

Своїми враженнями від облаштованого відділення реабілітації поділився мер Мюнстера Маркус Леве.

“Тут все за останніми інноваційними вимогами, особливо у галузі реабілітації. Відчувається також, що у лікарні дуже приємна атмосфера, атмосфера підтримки тих, хто, на жаль, зазнав поранень під час війни і видно, як медперсонал намагається їм допомогти. І я хочу висловити також слова подяки медичному персоналу, на який випало багато викликів, спочатку пандемія Covid-19, а згодом і війна, але вони справляються з усіма цими труднощами, усіма цими викликами і з усіх сил допомагають хворим повернутися до життя. І, звичайно, дуже приємно було побачити обладнання, яке ми передали з Мюнстера. Приємно, що воно допомагає людям і це найголовніше для нас. Я думаю, що у нас ще багато можливостей для співпраці, зокрема у нас є гарні фахівці і гарний досвід у питаннях інфекційної медицини і також ми багато уваги приділяємо превентивній медицині. Ми не просто лікуємо пацієнтів, а й робимо все, що від нас залежить, для того, аби вони не захворіли. Тобто, це гарне й свідоме виховання людей, формування у них здорового способу життя, гарне правильне раціональне харчування”, – сказав Маркус Леве.


Фото: Вінницька міська рада 

Поділитися :