Новини

Донька загиблого захисника з Вінниці просить присвоїти батькові звання Героя України (посмертно)

4 травня 2023, 12:41

Сергій Довгалюк на псевдо "Дєд" був сержантом 1 відділення охорони 3 взводу охорони 1 роти охорони 6 батальйону охорони військової частини А1231. Герой загинув, прикриваючи відступ кількох бригад на Донецькому напрямку.

Про це йдеться в петиції, опублікованій на сайті президента України. Авторка звернення Єлизавета Довгалюк розповіла, що її батько Сергій Анатолійович Довгалюк одразу після повномасштабного вторгнення вирішив стати на захист Батьківщини. Але за станом здоров'я до лав ЗСУ його не взяли.

"Але він дуже хотів захищати Батьківщину, підтянув здоров‘я і пішов вдруге добровольцем і його взяли", - пригадує донька.

Спочатку Сергій служив у військовій частині недалеко від Вінницці - у с. Гавришівка. Потім захисник за власним бажанням написав заяву, що хоче служити у гарячих точках і допомагати там, де це дійсно потрібно.

"Про свої наміри він не говорив нікому з близьких, щоб вони не турбувались і свідомо ризикуючи життям був у самих важких напрямках", - каже Єлизавета.

З 8 квітня 2023 року Сергій був на Донецькому напрямку біля с. Очеретине, де були запеклі бої. Коли ворог наступав, він героїчно залишився на позиціях разом з кількома побратимами.

"Своїм вчинком він врятував життя декільком бригадам, які відступали. Він залишився з кулеметом, на нього шли два ворожих танка та піхота. Сергій відбивався та не залишав позиції, він дав іншим відійти і врятував їм життя, пожертвувавши своїм життям. Ворог на ту позицію так і не зайшов", - ідеться в петиції.

У результаті цього бою Сергій отримав несумісні з життям поранення і загинув 9 квітня 2023 року. 

У Сергія залишилася донька, сестра, племінники та багато друзів. "Він справжній герой, який віддав своє життя боронячи Україну", - каже донька Єлизавета.

Підтримати петицію можна за посиланням.

Поділитися :