Новини

Допрем'єрний показ 2 сезону документального серіалу про ветеранів-підприємців відбувся у Вінниці

14 грудня 2020, 15:07

Перший сезон серіалу "Крутий заміс" вийшов навесні 2020 року, 2 сезон глядачі зможуть подивитися в кінці січня наступного року.

13 грудня в Вінниці відбувся допрем'єрний показ серіалу про ветеранів АТО "Крутий Заміс". Як розповів радіо "Місто над Бугом" режисер фільму Костянтин Кляцкін, мета "Крутого Замісу" – доступно й зрозуміло розповісти соціуму про ветеранів, а їм показати приклади, як можна реінтегруватися у мирне життя.

"Ідея створення серіалу полягала в тому, щоб показати ветеранів з людяної сторони: просто що це за люди, чому на початку війни вони позалишали сім'ї, роботу і пішли захищати Україну. Зокрема, вся ідея базується на ветеранському бізнесі. Але це не тільки про бізнес - просто про життя. Тобто ветерани повертаються, вони якось намагаються соціалізуватися - і власне в цьому і полягала ідея - показати шляхи соціалізації ветеранів в післявоєнний період", - розповів Костянтин Кляцкін.

Вінничани, які відвідали презентацію "Крутого Замісу" у Veteran Hub, побачили 2 епізоди серіалу, зокрема, про пасіку "Медобар" та її власника Сергія Бондаренка. 31-річний вінничанин Сергій Бондаренко підписав контракт у 2008 році. З початком війни у 2014 році Сергій прийшов у військкомат. Служив у Вінницькому 9 батальйоні, який пізніше став 9 батальйоном 59 ОМБр. По закінченню мобілізації підписав ще три піврічних контракти також до рідного батальйону. Звільнився на початку 2019 року. Каже, саме в одній з поїздок на фронт йому прийшла думка зробити пасіку. З бджільництвом чоловік знайомий з дитинства, але більше 10 років цим не займався. Купити вулики на двох запропонував товариш. 

Додамо, "Крутий Заміс" - це документальний серіал. Через розповіді героїв та солдатський гумор глядач зможе разом з хлопцями поринути в їх бойові спогади та цивільне сьогодення. Перипетії післяфронтового життя ветеранів-підприємців та курйозні воєнні історії побратимів для одних стануть дієвим стимулом, а для інших - справді відвертим знайомством. 

"Це вже 2 сезон нашого проєкту. 1 сезон ми знімали 8 серій і показували на телебаченні. Цей проєкт викладений на YouTube, можна переглянути у вільному доступі. 2 сезон буде показаний на "Суспільному". Канал планує почати показ в кінці січня", - додав Костянтин Кляцкін.

Переглянути перший сезон "Крутого замісу" можна за посиланням.

Поділитися :