Новини

Доєднались до "Небесного легіону": за минулий тиждень стало відомо про загибель 17-ти захисників з Вінниччини

25 вересня 2023, 09:17

Протягом останнього тижня, з 18 по 24 вересня, стало відомо про загибель сімнадцяти захисників з Вінниччини: Владислава Круковського, Руслана Мідяного, Юрія Микитюка, Олександра Станіславчука, Юрія Федорова, Владислава Босака, Олександра Сметанського, Віталія Трофімчука, Володимира Кривовʼязого, Сергія Поліщука, Руслана Зеленого, Олександра Корнійця, Михайла Яремка, Михайла Бундуки, Павла Лисенка, Артема Шевчука та Максима Кузьмінського.

Тульчинська районна адміністрація повідомила про загибель Владислава Круковського. Попри молодий вік, Владислав став на захист Батьківщини. Під час бою з окупантом отримав поранення. Оборонець помер 15 вересня 2023 року в першому реанімаційному відділені лікарні імені Мечникова в м. Дніпро. Йому назавжди буде 19...

Жмеринка.city повідомила про загибель Руслана Мідяного. З перших днів війни Руслан прийняв рішення стати на захист держави. У званні головного сержанта брав участь у звільненні українських міст і сіл від російських окупантів. Під час контрнаступу отримав поранення від вибуху ворожого снаряду в Пологівському районі. Побратими намагалися врятувати офіцера, лікарі в Запоріжжі боролися за його життя, але не було шансів – важкі поранення були несумісні з життям...

Іллінецька міська громада повідомила про загибель Юрія Микитюка. З квітня минулого року захисник України перебував у статусі безвісти зниклого. Його особу було ідентифіковано та підтверджено загибель на полі бою за експертизою ДНК. Загинув Воїн 27 квітня 2022 року поблизу с.Ставки Донецької області, захищаючи рідну країну від російських загарбників, її незалежність та територіальну цілісність.

Вінницька міська рада повідомляє про загибель Олександра Станіславчука. З грудня минулого року він боронив Батьківщину у складі 22-ї окремої механізованої бригади ЗСУ. Був навідником БМП-1. Воював на східному напрямку. Життя Олександра обірвалося 12 вересня у бою поблизу с. Кліщіївка Бахмутського району. 

Голова Могилів-Подільської міської територіальної громади Геннадій Глухманюк повідомив про загибель Юрія Федорова. Оборонець поліг 2 липня у важких боях під Бахмутом за незалежність України, за її цілісність і суверенітет. 

Студенянська громада повідомила про загибель Владислава Босака. Захисник помер 7 вересня, боронячи Україну від російських загарбників.

Бершадський міський голова Віталій Драган повідомив про загибель Олександра Сметанського. Серце оборонця припинило битися 13 вересня внаслідок ворожого артилерійського обстрілу під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Новомайорське, Донецької області.

Жмеринська міська рада повідомила про загибель Віталія Трофімчука. Досвідчений воїн-розвідник, який розпочав свій бойовий шлях ще у 2014 році та впродовж 4-х років на сході боронив Україну, в час повномасштабної війни, ставши на захист рідної України, був прикладом та порадником для побратимів та користувався у них повагою. Загинув мужній воїн-оборонець 16 вересня під населеним пунктом Вербове Пологівської громади на Запоріжжі.

Козятинський міський голова Тетяна Єрмолаєва повідомила про загибель Володимира Кривовʼязого та Сергія Поліщука

Володимир Кривов'язий поліг у важкому бою з ворогом 17 вересня поблизу н.п. Курдюмівка, Бахмутського району, Донецької області.

Сергій Поліщук 1970 р.н загинув 20 вересня... 

"Козятинська громада, депутатський корпус, виконавчий комітет Козятинської ради приносить щирі співчуття рідним та близьким Сергія щодо втрати рідної людини та Захисника України", - йдеться у повідомленні.

 

Хмільницька міська рада повідомила про загибель Руслана Зеленого та Олександра Корнійця.

Руслан поліг 18 вересня поблизу н.п. Роботине Запорізької області в результаті мінометного обстрілу противником. 

Олександр загинув на наступний день внаслідок артилерійського обстрілу біля населеного пункту Роботине Запорізької області.

Бершадський міський голова Віталій Драган повідомив про загибель Михайла Яремка. Оборонець поліг 19 вересня внаслідок артилерійського обстрілу в районі населеного пункту Григорівка Донецької області.

Вінницька міська рада повідомила про загибель Артема Шевчука та Павла Лисенка

Артем Шевчук воював у складі 37 окремої бригади морської піхоти з червня цього року. 15 серпня у бою поблизу Волновахи Донецької області отримав важкі поранення, що призвели до смерті. Серце воїна зупинилося у лікарні 18 вересня. 

Павло Лисенко із позивним «Покімон» відбивав навали окупантів ще з 2014-го року. Загалом у нього було 34-и ротації на схід України. Під час повномасштабного вторгнення росії Павло воював у складі 14-ї штурмової бригади Національної гвардії «Червона калина». Останній свій бій Оборонець прийняв 16 серпня на Запорізькому напрямку.

Барська міська рада повідомила про загибель Михайла Бундуки. Захисник поліг 19 вересня під час виконання бойових завдань з захисту України.

Вінницька міська рада повідомила про загибель Максима Кузьмінського. Максим - штурмовик 118 окремої механізованої бригади ЗСУ. Став на захист Батьківщини добровільно, "щоб його підростаючим синам не довелось брати до рук зброю". 

Життя Оборонця обірвалося 13 вересня поблизу с. Роботине на Запоріжжі. У Героя залишились два сини, дружина, батько та брат.

Світла пам'ять Героям. Співчуття рідним та близьким...

Поділитися :