Новини

"Драбина свободи": вінницька молодь організувала мистецький проєкт до Дня Незалежності

25 серпня 2021, 14:16

У центрі міста, на Європейській площі, вінничани читали вірші та Конституцію, стоячи на невисокій драбині. Стати декламаторами могли усі охочі.

Як ідеться на фейсбук-сторінці Вінницького обласного молодіжного центру "Квадрат", у День Незалежності України з "Драбини свободи" гучно звучали улюблені рядки вінничан та гостей міста. Декламували вірші на імпровізованій сцені – невисокій червоній драбині.

Як зазначили організатори заходу, ГО "ФРІ" за підтримки ГО "Лютич" та МЦ "Квадрат", охочі декламували вірші та співали пісні, читали статті Конституції України. Згадували і видатних митців, поетичне слово яких цінне для кожного українця та молодої Української держави. Учасники проєкту розповіли "Вежі", що таким чином хотіли популяризувати українську мову та поезію та показати, що вона у нас є.

"Це доступність, відкритість,  популяризація саме української поезії. Ми любимо українську поезію, бо це наше, рідне. […] Вона, на жаль, губиться серед міст. Людям треба чути українську мову – чисту, справжню", – зауважила представниця ГО "ФРІ" Наталя Ільченко.  

Фото: Фейсбук/Вінницький обласний молодіжний центр "Квадрат"

Поділитися :