Новини

Дві вінницькі ініціативи перемогли у Всеукраїнському конкурсі проєктів регіонального розвитку

6 січня 2021, 11:59

Проєкти-переможці будуть реалізовані у 2021 році за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від ЄС.

На сайті Міністерства розвитку громад та територій України опублікували список переможців конкурсного відбору проєктів регіонального розвитку. 

Прийом документів на конкурс тривав з 3 вересня по 3 листопада 2020 року. Заявниками з усіх регіонів України було подано 739 проєктів на загальну суму 8,4 млрд грн за такими програмами регіонального розвитку:

  • інноваційна економіка та інвестиції;
  • сільський розвиток;
  • розвиток туризму;
  • розвиток людського потенціалу;
  • підтримка розвитку депресивних територій;
  • ефективне управління регіональним розвитком;
  • загальноукраїнська солідарність.

Конкурсна комісія відібрала 56 проєктів на загальну суму понад 535 млн грн, які будуть рекомендовані до фінансування у 2021 році. До списку проєктів-переможців цього року вдалось потрапити 2 вінницьким ініціативам. Перший проєкт "Технологічне майбутнє Вінниччини. Навчання школярів області основам робототехніки, програмування та інноваційного підприємництва" подав на конкурс Департамент міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації у співпраці з Асоціацією ІТ Компаній Вінниці. Ціль проєкту - розвиток Вінниччини як технологічного хабу, де молодь бачить перспективи для навчання та професійної реалізації; його вартість - 6346,68 тис. грн.

Другий проєкт ініціювала Агенція регіонального розвитку Вінницької області. Його назва - "Створення інформаційно-аналітичної системи управління регіональним розвитком, як якісної підсистеми в стратегічному плануванні територій Вінницької області", бюджет проєкту складає 2163,37 тис.грн.

"Нагадаємо, що перший конкурсний відбір відбувся у 2017-2018 роках і за його результатами було відібрано 70 проєктів за 5 напрямками на суму понад 616 млн грн.", - йдеться у дописі.

Поділитися :