Новини

Експертна група конкурсу «Бюджет громадських ініціатив Вінницької МТГ» розглянула подані проєкти

29 серпня 2023, 15:13

Членами та членкинями Експертної групи розглянуто 72 проєкти. До голосування допущено 30 проєктів, попередньо отримали негативні оцінки 29 ідей.

Як ідеться на сайті міської ради, 28 серпня відбулось засідання Експертної групи конкурсу «Бюджет громадських ініціатив Вінницької міської територіальної громади».

Вінничани подали на конкурс ідеї, які переважно стосуються розвитку безбар'єрного середовища, підтримки військових, заходів для родин захисників та захисниць, і допомоги дітям під час війни. Проєкти, що переможуть у голосуванні, будуть реалізовані наступного року.

"Протягом років конкурс «Бюджет громадських ініціатив» об’єднує жителів заради спільної мети – покращення міського простору. Важливо, що саме вінничани пропонують актуальні ідеї і самі ж вінничани обирають найважливіші проєкти", – зазначив заступник Вінницького міського голови Сергій Матусяк.

Цьогоріч, з 1 по 30 червня, вінничани подали на конкурс «Бюджет громадських ініціатив ВМТГ» 84 проєкти. Протягом липня здійснений детальний аналіз і оцінка даних ініціатив.

28 серпня відбулося онлайн-засідання Експертної групи конкурсу, в якому брали участь директори департаментів та начальники відділів міської ради, лідери старостинських округів ВМТГ, громадські діячі та автори проєктів.

Експертна група розглянула 72 проєкти, проте 12 ініціатив були вилучені на вимогу авторів під час оцінювання. Таким чином, до голосування допущено 30 проєктів, 29 ідей отримали негативні оцінки, і ще 13 проєктів будуть вдосконалюватися спільно з авторами співробітниками міської ради.

"Згідно з Положенням про конкурс, автор або його представник має право оскаржити рішення Експертної групи протягом 5 робочих днів після її засідання. Скаргу слід надіслати на електронну пошту конкурсу vinrada@vmr.gov.ua та департаменту відновлення та розвитку за адресою DRD@vmr.gov.ua. Також 5 робочих днів відводиться на обробку таких заяв", - додали в міській раді.

Наступне засідання Експертної групи конкурсу заплановане на наступний тиждень. На цьому засіданні будуть схвалені остаточні списки проєктів, які отримали позитивні та негативні оцінки. Проєкти, що отримають позитивні оцінки, будуть включені до загального голосування громади.

Голосування за проєкти триватиме з 15 вересня по 15 жовтня (включно) з дотриманням необхідних під час воєнного стану безпекових умов. Детальніше тут.

Ілюстрація: Вінницька міська рада 

 

Поділитися :