Новини

Фахівці департаменту соцполітики Вінницької міської ради зустрілися з працівниками реабілітаційного центру «Прометей»

14 лютого 2024, 10:26

У закладі надають допомогу пораненим військовим, які страждають від хронічного та фантомного болю через ампутацію кінцівок.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, 13 лютого реабілітаційний центр відвідали працівники департаменту соцполітики ВМР. В умовах війни зусилля департаменту насамперед направлені на допомогу Захисникам, Захисницям, а також членам їхніх родин. Тому важливо, щоб соціальні фахівці були проінформовані про всі можливості нашої громади із допомоги військовим.

«Я вдячна співзасновникам та фахівцям Центру, які розповіли про всі можливості закладу. Тепер ми будемо мати більше можливостей і знати, куди скеровувати наших військових для отримання фахової допомоги у боротьбі з фантомним болем», – говорить директорка департаменту соціальної політики Валентина Войткова.

Реабілітаційний центр лікування хронічного та фантомного болю «Прометей» працює на волонтерських засадах. Його фахівці – провідні лікарі міста та області: Дмитро Дмітрієв, Катерина Ксенчина, Юлія Гук, Сергій Коваленко та Наталія Лапшова. З ремонтом приміщення допомогла міська рада, сучасне обладнання закуповували за грантові та благодійні кошти.

У «Прометеї» можна отримати такі послуги:

  • діагностика болю та критичних проявів;
  • психологічна допомога, психотерапія та травмотерапія;
  • фізреабілітація: розпрацювання системи опорно-рухового апарату із застосуванням новітніх технологій для формування системи розблокування фантомного та хронічного болю;
  • лікування болю з використанням інноваційних методів;
  • віртуальна реальність, сучасні технології;
  • адаптація: навчання сім'ї та ветеранів переживати біль;
  • підготовка до біонічного протезування;
  • кроки, пов’язані з реабілітацією і адаптацією в середовище;
  • підготовка до функціонування біонічного протезування.

«Для нас важливі такі контакти із соціальними працівниками міста. Адже вони безпосередньо співпрацюють із нашими військовими, можуть визначити їхні потреби і скерувати до нас для отримання допомоги», – говорить співзасновник Центру, ветеран російсько-української війни Святослав Ніколайчук.

Для учасників російсько-української війни всі послуги надають безкоштовно.

Контакти Центру лікування болю та реабілітації «Прометей». Тел.: 099-255-90-09.

Сайт – http:/gss.org.ua


Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :