Новини

Фейкові мінування: вибухотехніки обстежили 39 шкіл, 5 коледжів та 61 дитсадок Вінниці

21 січня 2022, 09:47

Роботу завершили сьогодні близько 4-ї години ранку.

Вибухонебезпечних предметів під час обстеження не виявили. Про це «Місту над Бугом» розповіла речниця Нацполіції у Вінницькій області Ірина Добровольська.

«Загалом за вчора евакуювали понад 41 тисячу людей. Слідством було розпочато кримінальне провадження за «Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності» відповідно до ч.1 статті 259 ККУ. За таке правопорушення передбачено до 6 років позбавлення волі. Наразі встановлюється особа, яка може бути причетною до цього неправдивого повідомлення», - розповіла пані Ірина.


Аби знати все про рідне місто, підписуйтесь на наш Telegram - канал https://t.me/mnb_vinn


Робота закладів освіти Вінницької міської територіальної громади наразі відновлена. Нагадаємо, як раніше повідомляло «Місто над Бугом», 20 січня на електронну адресу поліції надійшло анонімне повідомлення про замінування усіх освітніх закладів міста. Дітей, вчителів та персонал евакуювали. Окрім повідомлень про “замінування” садочків та шкіл також надійшло сповіщення про “замінування” торговельного центру «Мегамолл», який знаходиться за адресою 600-річчя. Приміщення ТРЦ також перевіряли вибухотехніки та кінологи. Вибухонебезпечних предметів там знайдено не було.

На фб-сторінці управління СБ України у Вінницькій області повідомляють, що подібна інформація має на меті створити напругу й панічні настрої у суспільстві. Зазначається, що повідомлення про псевдомінування – поширений інструмент в умовах гібридної агресії, котру Російська Федерація веде проти України. І за таких умов вкрай важливо, аби українське суспільство чітко це усвідомлювало.

Читайте також:
У Вінниці «замінували» навчальні заклади: протидія, відповідальність, правила безпеки

Поділитися :