Новини

Фінансова підтримка ОСББ у Вінниці

21 березня 2023, 16:01

Вінниця - одне з небагатьох міст України, де влада, намагається всіляко підтримувати людей, які беруть управління будинком у власні руки.

Тому, при створенні об'єднання співвласників, коштом міського бюджету виконується капітальний ремонт одного з конструктивних елементів будинку.

“Капремонт дахів фінансується міським бюджетом в рахунок першого безкоштовного капітального ремонту для ОСББ, - розповідає директор департаменту житлового господарства Роман Фурман. - Це дороговартісні роботи, тож при створенні об'єднання співвласників, вінничани часто обирають саме ремонт покрівель”.

На даний час, мова йде про капремонт п’яти покрівель. А якщо будинок зведений до 1970 року, то з міського бюджету покривається капремонт одразу двох конструктивних елементів.  Але при умові, що він не здійснюється протягом одного року. Торік безкоштовний капітальний ремонт одного з конструктивних елементів будинку після створення ОСББ виконали в 21 житловому будинку. Загалом, в місті цього року запланований капітальний ремонт покрівель на 21 багатоквартирному будинку. Проте, ця кількість не є остаточною та може коригуватися. Усі роботи виконуються за рахунок міського бюджету.

Поділитися :