Новини

Герої не вмирають: за минулий тиждень стало відомо про загибель 17-ти захисників з Вінниччини

13 листопада 2023, 11:01

Протягом останнього тижня, з 6 по 12 листопада, стало відомо про загибель сімнадцяти Захисників з Вінниччини: Віталія Походзея, Івана Космина, Григорія Копиці, Вадима Голубенка, Андрія Потьомкіна, Ігоря Ворожейкіна, Віталія Присяжнюка, Романа Осадчого, Володимира Косташа, Анатолія Бичка, Сергія Демʼянюка, Олександра Коцюбинського, Андрія Булашова, Тимура Хакімова, Вадима Бичкова, Сергія Шубовича та Івана Борцюха. 

Могилів-Подільська міська рада повідомила про загибель Віталія Походзея. Захисник поліг у боях за Україну 29 грудня 2022 року на Донеччині.

Гніванська міська громада повідомила про загибель Івана Космина. З 18 років Оборонець ніс строкову службу в Києві у Президентському полку. Коли до його демобілізації залишилось всього два місяці, розпочалась повномасштабна війна. Воїн підписав контракт та продовжив службу. Був командиром гранатометного взводу, мав величезний бойовий досвід в Києві, Гостомелі, Харкові, Сумах, Чернігівській та Донецькій областях.

Іван відважно та сміливо боровся за незалежність України, був нагороджений «Золотим хрестом» від Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, нагрудним знаком «За зразкову службу» від Міністра оборони України та очікував отримання ордену «За мужність» ІІІ ст. Загинув Герой 6 листопада 2023 року внаслідок мінометно-артилерійського обстрілу в районі населеного пункту Красногорівка Донецької області.

Ладижинська громада повідомила про загибель Григорія Копиці. Нещодавно підтвердилась інформація про те, що Оборонець, боронячи Україну від окупантів, поліг у бою 2 листопада 2022 року. 

Вінницька міська рада повідомила про загибель Вадима Голубенка. Вадим після проходження строкової служби доєднався до лав французького Іноземного Легіону. В його складі займався миротворчими місіями, де здобув спеціальну підготовку та напрацював виняткові навички. У 2014 році вирішив стати на захист Батьківщині, приєднався в батальйон поліції особливого призначення "Миротворець".

Брав участь в бойових діях в одній з найгарніших точок, під Іловайськом потрапив в так званий котел, де, попри величезну загрозу життю, продовжував рухатись вперед та допомагав рятувати життя побратимів. Переховувався декілька днів без їжі та води в оточенні та потрапив в полон. З перших днів повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року брав активну участь в підготовці оборони Вінниці та Києва. Записався добровольцем в територіальну оборону та згодом пройшов відбір в 47-у окрему механізовану бригаду "Магура" та до останніх днів захищав Батьківщину. Загинув Вадим Голубенко 17 червня у віці 40 років. Життя воїна обірвалося під час виконання бойового завдання у с. Мала Токмачка Пологівського району Запорізької області.

Піщанська селищна рада повідомила про загибель Андрія Потьомкіна. Захисник прийняв свій останній бій 1 листопада 2023 року біля с. Кліщіївка Бахмутського району Донецької області. 

Вінницька міська рада повідомляє про загибель Ігоря Ворожейкіна. Захисник воював у складі 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка. На службу пішов у 2022 році. Понад рік боронив українську землю від окупантів. На жаль, життя воїна обірвалося при виконанні бойового завдання. Він загинув 3 листопада 2023 року.

Липовецька міська рада повідомляє про загибель Віталія Присяжнюка. Оборонець став на захист України у 2017 році. У час повномасштабного вторгнення Віталій, маючи досвід, став мужнім, відважним воїном 128-ї гірської штурмової бригади. 3 листопада внаслідок ракетного удару у н.п. Зарічне Запорізької області оборонець поліг.

Оратівська громада повідомила про загибель Романа Осадчого. 5 листопада біля села Мар’їнка Покровського району на Донеччині, виконуючи бойове завдання, Захисник отримав важке поранення, несумісне з життям.

Бершадський міський голова Віталій Драган повідомив про загибель Володимира Косташа. 10 місяців Захисник вважався зниклим безвісти. На жаль, ДНК-експертиза підтвердила загибель Героя. 

Хмільницька міська рада повідомила про загибель Анатолія Бичка. Оборонець з червня вважався зниклим безвісти. 

Голова Могилів-Подільської громади Геннадій Глухманюк повідомив про загибель Сергія Демʼянюка. Боронячи Україну від росіян, 23 жовтня Захисник поліг у бою. 

Голова Стрижавської громади Михайло Демченко повідомив про загибель Олександра Коцюбинського. З 1 березня 2022 року Олександр пішов воювати добровольцем. У грудні 2022-ого був переведений до "Червоної калини". Проходив навчання у Великобританії та Івано-Франківську. Воював на Донецькому напрямку, у травні був переведений на Запорізький. Загинув 3 листопада під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Вербове Запорізької області в результаті обстрілу противником з ПТРК та міноменого обстрілу. 

Жмеринська міська рада повідомила про загибель Андрія Булашова. Захисник доєднався до лав ЗСУ у травні 2022 року. Боронив Україну у складі 57-ої окремої мотопіхотної бригади імені кошового отамана Костя Гордієнка. Мужній Захисник загинув 8 листопада під час рашистського артобстрілу поблизу населеного пункту Ківшарівка.

Калинівська міська рада повідомила про загибель Тимура Хакімова. Життя Оборонця обірвалося 8 листопада через ворожий ракетний обстріл. 

Погребищенська громада повідомила про загибель Вадима Бичкова. Оборонець прийняв свій останній бій 8 листопада. 

Бершадський міський голова Віталій Драган повідомив про загибель Сергія Шубовича. Оборонець поліг 10 жовтня біля населеного пункту Роботине Пологівського району Запорізької області під час бою з окупантом. 

Липовецька міська рада повідомила про загибель Івана Борцюха. Оборонець в жовтні минулого року був мобілізований до лав ЗСУ. Воїн поліг у бою у районі м. Куп'янськ.

Схилімо голови в пам'ять про Героїв... Вічна шана Захисникам, що полягли, виборюючи незалежність... Щирі співчуття рідним та близьким...

Поділитися :