Новини

Голові однієї з громад Вінниччини повідомили про підозру у розтраті бюджетних коштів

22 березня 2024, 10:25

У 2021 році держпосадовець уклав договір закупівлі селищною радою Hyundai Santa. Позашляховик так і не був поставлений до селищної ради.

Як повідомляють на сайті ГУНП Вінниччини, про те, що автівка так і не "доїхала" до громади, селищний голова однієї з територіальних громад Тульчинського району знав і свідомо видав неправдиву документацію. У ній він вніс відомості про прийняття селищною радою вказаного авто від приватної компанії, тим самим наніс громаді шкоди на суму 500 тис. грн.

За це голові сільради інкримінують 2 статті ККУ, які передбачають позбавлення волі на строк до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

"Встановивши наявність достатніх доказів, селищному голові повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України", - коментують у поліції.

Наразі щодо фігуранта вирішується питання відсторонення від займаної посади. 


Фото: ГУНП Вінниччини

Поділитися :