Новини

"Головне - увійти в етап проектування": у Вінниці працюють над організацією шляхопроводу з Замостя на Тяжилів 

25 червня 2021, 13:06

Наразі врегульовують питання щодо земельних ділянок, де вестимуть будівництво.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав міський голова Сергій Моргунов. Зазначається, що тривають підготовчі роботи. Вже опрацьовано великий масив питань, вирішують земельні.  25 червня, депутати міської ради на черговій сесії підтримали  рішення щодо підготовчих заходів, необхідних, аби надалі розпочати проект будівництва шляхопроводу у створі вулиць Академіка Янгеля та Ватутіна. Цей проект  масштабний і дорогий, але важливий для Вінниці. Завдяки шляхопроводу налагодять транспортне сполучення мікрорайонів Замостя та Тяжилів та розвантажити одну з головних магістралей міста, яка пролягає по вулицях Немирівське шосе – Лебединського – Брацлавська. 

Планується, що протяжність шляхопроводу через залізницю від вулиці Батозької до Максима Шимка становитиме 1126 м. Вантового мосту - близько 627 м. Передбачені 4 смуги руху, велодоріжки. У перспективі планують пустити сюди та тролейбус, -йдеться у дописі. 

Здійснення цього проекту покращить міську мобільність і транспортне сполучення. Адже дозволить розвантажити вулиці Лебединську та Брацлавську, через які сьогодні вже весь трафік у східну частину міста.

Будівництво займе кілька років, зважаючи на масштаби: від стадії проектування і погоджень до власне завершення робіт.

Це довгостроковий проект, але ми системно рухаємось до його реалізації, - резюмував Сергій Моргунов. 

Поруч із модернізацією Вінницького аеропорту зведення вантового мосту - пріоритетні завдання Стратегії 3.0. 

Поділитися :