Новини

Головний поліцейський Вінниччини Іван Іщенко: "Місцеве населення почало більше довіряти правоохоронцям"

28 грудня 2020, 15:54

За рік, що минає, поліцейські розглянули більше 259 тисяч повідомлень, які надійшли на спецлінію 102. Це на 12 тисяч більше, ніж минулого року.

Поліцейські припинили на Вінниччині діяльність семи злочинних угрупувань, якими було вчинено 41 тяжкий і особливо тяжкі злочини. Розкрили тисячу наркозлочинів та 10 тисяч кримінальних правопорушень. Але головним досягненням вінницьких поліцейських в році, що минає, є недопущення погіршення криміногенної ситуації в регіоні. Розповів на брифінгу начальник головного управління Нацполіції Вінниччини, полковник поліції Іван Іщенко. 

"Незважаючи на пандемію коронавірусу, все ж таки в нас було дуже багато на території регіону масових заходів, де ми теж забезпечили порядок. Таких заходів було майже 5 тисяч. У цьому році поліцейські розглянули більше 259 тисяч повідомлень, які надійшли на спецлінію 102. Це на 12 тисяч більше, ніж минулого року. Це вже говорить про те, що населення більше стало довіряти поліції, більше звертається за допомогою", - розповів Іван Іщенко.

За його словами, в новому році поліцейські отримають  сучасне обладнання, розроблене вінницькими айтішниками та камери відеонагляду, що дозволить ще оперативніше реагувати на виклики вінничан та розкривати злочини.

"Плануємо впровадити нові програми, місцеві айтішники їх розробили. Це такі інноваційні проєкти, завдяки яким поліції буде набагато краще працювати, будуть встановлюватися нові відеокамери в місті. Я думаю, що ми будемо однією з перших областей в нашій державі, де будуть працювати такі технології, які зможуть розпізнавати людей по обличчю, кольору одягу. Це буде дуже великий фактор для стримання і профілактики злочинності", - зауважив Іван Іщенко.

Поділитися :