Новини

"Громади, де дбають про кожного та кожну": на Вінниччині вже за кілька днів відкриють Пункти прокату засобів реабілітації

18 вересня 2023, 13:45

У Брацлавській та Тульчинській громадах люди з інвалідністю зможуть безкоштовно взяти у користування колісне крісло. Крім того, ГО «Гармонія» надасть засоби для пересування – ходунки, милиці, тростини, які також видаватимуть за потреби.

Як повідомляють на фейсбук-сторінці ГО "Гармонія", найближчим часом 20 нових колісних крісел надійдуть до Тульчинської та Брацлавської громади. У Брацлаві їх буде в обігу 7, у Тульчині – 13. Крім того, ГО «Гармонія» надасть засоби для пересування – ходунки, милиці, тростини, які також видаватимуться за потребою. 

Також у Пунктах прокату працюватимуть спеціалісти, які допоможуть підібрати саме те колісне крісло, яке необхідне пацієнту. 

Для того щоб скористатися такою послугою, достатньо бути на обліку в органах соціального захисту або мати довідку від лікаря про необхідність того,чи іншого засобу реабілітації.

"Проєкт «Громади, де дбають про кожного та кожну» реалізує ГО «Гармонія» у рамках Програми для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «ULEAD з Європою / ULEAD with Europe», що спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування", - повідомляють у громадській організації.


Фото: ГО "Гармонія"

Поділитися :