Новини

Громадський простір на площі Перемоги, підземний паркінг та реконструкція Будинку офіцерів у Вінниці

10 лютого 2023, 09:38

Про це говорили в ефірі "Часу змін" з першим заступником директора департаменту архітектури та містобудування, головним архітектором міста Євгеном Совінським.

«Детальним планом не передбачається створення нової житлової забудови чи розміщення ділових центрів та інноваційних об’єктів» - сказав пан Совінський.

Розробником проєкту містобудівної документації стало ТОВ «Просторове планування».

«Детальний план території виготовили на ділянку, що має площу 9,8 гектара. Вона охоплює Будинок офіцерів та Будинок побуту «Ювілейний», що були фактично зруйновані російським обстрілом 14 липня 2022 року» - сказав головний архітектор міста.

Проєктною документацією передбачається, зокрема, знесення зруйнованих частин Будинку офіцерів з подальшою їх відбудовую та створення підземного паркінгу під площею Перемоги. Під час громадських обговорень, які тривали до 8 лютого 2023 року включно, пропозиції та зауваження приймалися у письмовій формі департаментом правової політики та якості ВМР.

А громадські слухання з обговорення містобудівної документації – «Детальний план території, обмеженої вулицями Замостянська, Острозького, Володимира Винниченка, Івана Бевза, проспектом Коцюбинського в м. Вінниці» відбулися 9 лютого 2023 року, о 17:00, у ВОМЦ «Квадрат» (вул.Театральна, 15 в м. Вінниця).

Поділитися :