Новини

Хакерська атака з російським слідом: на сайті Вінницької облради розмістили фейкове розпорядження голови ОДА

29 квітня 2021, 20:07

У ньому йшлося про здійснення низки мобілізаційних заходів.

Як повідомляють на сайті Вінницької обласної Ради, 28 квітня на сайті у рубриці "Новини" з’явилася інформація із заголовком "Терміново", яка не відповідає дійсності. 

Було оприлюднено фейкове зображення нібито розпорядження голови Вінницької облдержадміністрації про здійснення низки мобілізаційних заходів. Зокрема, керівників шкіл області “зобов`язували” передати списки учнів чоловічої статі віком від 15 років до військових комісаріатів для термінового проходження медкомісії.

Аналогічні підробки несанкціоновано розмістили на сайтах кількох райдержадміністрацій та територіальних громад Київщини, Харківської облдержадміністрації, управління освіти Черкаської облдержадміністрації, низки територіальних громад Буковини.

Як зазначають на сайті "Вінниця СЬОГОДНІ", провокації мала на меті посіяти паніку і підірвати довіру до місцевих органів виконавчої влади та Збройних Сил України.

"Одночасність хакерських атак, високий рівень виготовлення фейкових “розпоряджень”, а також миттєвий розголос про “новину” щодо “мобілізації дітей” у російських медіа дозволяє впевнено стверджувати, що сайти владних інституцій кількох регіонів України зазнали спланованої системної атаки з боку країни агресора – Російської Федерації та її місцевих поплічників", – йдеться в повідомленні.

Додамо, облрада звернулася із заявою до Головного управління Національної поліції у Вінницькій області, в якій просить провести розслідування у справі несанкціонованого втручання сторонніх осіб в роботу офіційного сайту Вінницької обласної Ради.

Поділитися :