Новини

Інклюзивний табір Вінницького центру "Гармонія" днями завершив свою роботу

18 липня 2023, 09:16

Близько сотні учасників різного віку провели час за активностями у літньому таборі від Центру.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, для відпочивальників табору провели активну програму заходів. Походи до кінотеатрів, відпочинок на катамаранах, екскурсійні прогулянки містом та областю, тощо.

Директорка закладу Олена Чорнобривенко, розповіла, що інклюзивний табір цього року був високоенергетичним, різноманітним та корисним для всіх учасників.

“Ми намагаємось показувати учасникам табору, що вони можуть трішки більше, ніж думають, і це дає їм можливість росту. Наприклад, є діти з групою інвалідності, які пересуваються за допомогою візків, і ми їм запропонували спробувати себе у їзді на квадроциклах. Це було те, чим вони не подумали б скористатись, адже перша проблема – це ціна. Оплатити самостійно дану послугу й не бути впевненими, що вдасться на них проїхатись – було певною перепоною. Та після того, як ми організували даний екстрим для учасників табору, діти побачили, що можуть їздити в супроводі з інструктором і що це не є якимось обмеженням. Головне не боятись самостійно відкривати для себе щось нове”, — каже Олена Чорнобривенко.

Програма табору складалась з 5 змін з різноманітними інтерактиви відповідно до віку учасників. Для малечі вона включала ігри на свіжому повітрі, заняття з кулінарії та творчі майстер-класи. У старших учасників була можливість відпочити біля водойми Південного Бугу, поплавати на катамаранах або відвідати лавандове поле для фотосесії з рідними.

“Інклюзивні табори - це особливі місця, де діти та дорослі з різними потребами та здібностями мають можливість спілкуватися, вчитися та розвиватися разом. Для учасників табору це насамперед відчуття впевненості в собі, і усвідомлення того, що життя різноманітне та доступне у нашому місті. Ми звичайно й надалі намагатимемося створювати комфортні умови для життя людей з інвалідністю, щоб вони не відчували себе обділеними розвагами, спілкуванням, пересуванням, навчанням та іншими благами нашого суспільства” — зазначила директорка департаменту соціальної політики Вінницької міської ради Валентина Войткова.

Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :