Новини

Інспектори "Муніципальної варти" перевірили у Вінниці понад 100 укриттів

31 серпня 2022, 15:43

Такі заходи інспектори будуть здійснювати постійно, поки триває воєнний стан.

Як повідомляють на сайті міської ради, перевіряють як житлові будинки, так і об’єкти господарювання - магазини, кафе та інші заклади.

За словами начальника КП "Муніципальна варта" Віталія Чигура, у разі виявлення недоліків, наприклад, захаращення території, надаються приписи та складаються протокол про адмінправопорушення. На виправлення незначних правопорушень дають кілька днів.

“Часто бачимо ситуації, коли підвальні приміщення багатоповерхових будинків стають місцем складування мешканцями різних великогабаритних речей. Тому періодично потрібно проводити перевірки, щоб вони були у належному стані. Але є й такі випадки, де люди підійшли дуже серйозно до облаштування підвалів - інспектори бачили підвали з базовим ремонтом, побутовою технікою першої необхідності, холодильниками, облаштовують санвузли тощо. Тож навіть якщо укриття в нормальному стані зараз, це потрібно підтримувати в подальшому. Тобто, слідкувати за порядком, за наявністю води, аптечок та місць для більш-менш комфортного перебування людей тощо”, - сказав Віталій Чигур.

Ілюстративне фото: Суспільне

Поділитися :