Новини

Інвестиційний потенціал Вінниці в сенсі енергоощадних технологій

17 березня 2023, 15:25

Вінницька міська територіальна громада представляла свій інвестиційний потенціал на 8-му Європейському Конгресі органів місцевого самоврядування.

На форумі обговорювали проблематику «зеленого курсу» та альтернативної енергетики. Вінницю представляв директор Департаменту економіки та інвестицій ВМР Максим Мартьянов. 

«Також налагоджували контакти з міжнародними партнерами у сфері енергоощадливості та екологічності. Шукали потенційних інвесторів у цих напрямках, оскільки Європейський конгрес органів місцевого самоврядування надає можливість налагодити міжнародну комунікацію та запланувати спільні проєкти. Учасниками цієї масштабної події стали близько 2 тисяч людей. Серед них – керівники польських та європейських органів місцевого самоврядування, представники центральних органів влади, бізнесу, міжнародні експерти тощо» - розповів пан Максим в етері проекти «Рефлекторія».

Під час Конгресу налагоджували контакти з міжнародними партнерами у сфері енергоощадливості та екологічності. Вдалося домовитися у перспективі про угоду щодо співпраці Вінниці з представниками Данії та Норвегії у реалізації заходів Зеленого курсу та альтернативної енергетики. Питання зміни клімату – наскрізна тема Європейського зеленого курсу, нової політики ЄС. Завдяки впровадженню Зеленого курсу у громадах створюються нові можливості для розвитку бізнесу та привабливості інвесторів. І, що дуже важливо, покращується екологічна ситуація.

Поділитися :