Новини

Колективи Вінницької міської ради та соціальних структур міста передали військовим "Старлінк"

13 лютого 2024, 16:22

Соцпрацівники щоденно спілкуються з військовими, ветеранами та членами їх родин. Спільними зусиллями організували збір на допомогу оборонцям.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, більшу частину з зібраного працівники передали на закупівлю обладнання для підрозділу, де служить їх колега. А 30 тисяч спрямували на закупівлю супутникового модема Starlink для 14-ї штурмової бригади «Червона калина». 

Збір побачили в соцмережах, на фейсбуксторінці Марини Багулової - дружини загиблого військового, лейтенанта Сергія Багулова. Чоловік мав 23 роки військового стажу, служив на фронті з 2014 року. На початку повномасштабного вторгнення захищав Київ і Київську область, згодом відправився на схід. Життя воїна зупинилося поблизу Білогорівки у жовтні 2022 року.

Збір на Starlink відкрила кума Марини, чий чоловік служить у складі 14-ї штурмової бригади на Запоріжжі. По позиціях дуже часто «прилітає». Нещодавно, наприклад, ворогами було знищено два модеми. Тож Starlink був конче необхідний військовим, і ця потреба була термінова. 

«Збір відкрили ввечері. На ранок подзвонила директорка департаменту соцполітики, Валентина Романівна Войткова, і запропонувала закрити збір – кошти на це зібрали працівники департаменту та соцструктур. За це ми їм дуже вдячні. У той же день замовили модем для військових», – розповідає Марина Багулова.

Тож Starlink, куплений зусиллями колективу департаменту соцполітики, підсилив 14-у штурмову бригаду «Червона калина», де служив чоловік пані Марини.


Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :