Новини

Колискові з українською душею: унікальний альбом у виконанні MamaRika і KOLA

11 березня 2024, 11:57

До альбому увійшли старовинні співанки в модерному аранжуванні. Наприклад, «Спи, дитинко, в колисочці й велика рости», «Ой люлі-люлі, налетіли гулі», «Пішла киця по водицю».

Ідея проєкту “Колискові з українською душею” належить одному з брендів дитячого харчування. 

“Ми хочемо, аби кожен українець мав можливість почути ті пісні, які віками співали наші предки на цій землі. В цих колискових відтворена душа нашого народу. Любов до дитини, загадковий міфічний український світ, мудрість поколінь і мелодійна мова зачаровують та переносять у стан спокою та гармонії”, – розповідають автори проєкту.

До реалізації ініціативи залучили дитячих лікарів, логопедів та психологів, аби дізнатися, як співанки впливають на здоровʼя малят. 

“Колискова заспокоює дитину та знімає стрес. Контакт животик до животика та лагідні вібрації голосу матері розслабляють дитину, в неї знімається спазм кишківника і зменшується утворення газів”, –  розповідає сімейний лікар, педіатр, Антоніна Малаєва.

Оксана Шльонська, дитячий психолог та кандидат психологічних наук, вважає, що колискова є дуже важливим посланням для дитини. Вкладати в пісню потрібно добро, щоб програмувати на щасливе майбутнє. Народні колискові сприяють цьому найбільше. Коли вони проходять крізь віки, дуже багато зайвого відсіюється. А мудрість і стійкість народу – залишається. Виховувати дітей на цих цінностях дуже важливо.

Мелодійні колискові вже доступні на платформах Spotify, YouTube, YouTube Music і Apple Music.

Поділитися :