Новини

Кошти на облаштування укриттів в школах, та допомога військовим: мер Вінниці Сергій Моргунов розповів про рішення сесії

26 серпня 2022, 14:55

З початку війни у Вінниці перейшли від стратегічного до оперативного планування. Водночас стоїть ще один виклик: підготовка до опалювального сезону в умовах війни.  Тож це вплинуло й на прийняті депутатами рішення. 

Як написав на своїй Фейсбук-сторінці міський голова Сергій Моргунов, виконання бюджету за перше півріччя, звіт про використання коштів з резервного фонду, та інші питання розглянули з колегами на черговій сесії міської ради.

З початку війни ми перейшли від стратегічного до оперативного планування. Така вимога часу. І це зобразити в низці рішень, які протягом двох тижнів розглядали депутати, а сьогодні за них голосували. Наразі перед нами стоїть ще один виклик: підготовка до опалювального сезону. Найголовніша проблема – російська агресія. Тому маємо бути готовими до різних надзвичайних ситуацій, - йдеться у повідомленні. 

Зазначається, що:

  •  спрямовано кошти на матеріальну допомогу сім’ям загиблих та поранених внаслідок теракту у Вінниці 14 липня
  •  передбачено фінансування капремонтів будинків, які були пошкодженні вибухом російських крилатих ракет
  •  майже 40 млн грн спрямують на додаткове облаштування споруд цивільного захисту у школах, садочках та лікарнях згідно з рекомендаціями ДСНС
  •  7,3 млн грн виділять на закупівлю генераторів для закладів освіти та кабінок санвузлів, відповідно до рішення нашого Оперативного штабу з підготовки до опалювального сезону
  • передбачено допомогу військовим та поліції
  •  посилять систему зовнішнього оповіщення — пів року активного використання потребує постійної технічної підтримки
  •  допоможутьоблаштуватися у нашому місті Харківському національному університету внутрішніх справ, який перевіз до Вінниці свою філію.

Зараз той час, коли усі закумульовані кошти ми спрямовуємо на підтримку і захист мешканців вінницької громади, ми підтримуємо матеріальний резерв міста, забезпечуємо стабільну роботу критичної інфраструктури, облаштовуємо укриття, допомогаємо малозабезпеченим та захисникам, - пише міський голова. 

 

Поділитися :