Новини

"Кототерапія для дітей та дорослих": у Вінницькому театрі ляльок відбувся допрем'єрний показ вистави "Коти-біженці"

26 лютого 2024, 15:00

Прем'єра вистави відбудеться 2 березня об 11 та 14:00 за адресою Хмельницьке шосе, 7 (Ліворуч від "Книжки").

Про це повідомила директорка театру Тетяна Побережна у своєму коментарі "Місту над Бугом".

В основі сюжету – стосунки чотирьох котів, які живуть в укритті та по-різному переживають війну в Україні. Вистава розрахована не лише на дітей, а й на дорослих. У Вінниці її поставила режисерка Закарпатського обласного театру ляльок Наталія Орєшнікова. За словами директорки театру Тетяна Побережна, ця вистава нікого не залишить байдужим. 

"Історія і шлях її не простий. І ми спочатку не розуміли, скільки для цього потрібно буде часу і яким чином ми зможемо її підготувати, але, як кажуть, "бажане стало реальністю" і воно перевершило всі наші очікування. Хочу зауважити, що ця вистава не тільки для малечі. Це така «кототерапія» і для дітей, і для дорослих в умовах сьогодення, в умовах війни, всіх тих хвилювань, переживань та стресу... Це та допомога, яку ми маємо надати одне одному", - зазначила Тетяна Побережна.

П’єса драматургинь Людмили Тимошенко та Марини Смілянець - це розповідь про Кошеня на ім'я Персик, яке загубилося і потрапило до незвичайного Котячого клубу де живуть “коти-біженці”... Як взяти себе в лапи і перестати панікувати? Як замість того, аби постійно нюняти, - навчитись допомагати і підтримувати інших? Про це добре знають відважна кішка Маруся, невгамовна киця Буся та самовпевнений кіт Микола.

Ця історія допомагає пояснити дітям у доступний спосіб, як можна боротися з нетиповими обставинами, які фактично перевернули життя догори дригом й не впасти у відчай. 

Поділитися :