Новини

Кризовий план будівництва: інновації в розвитку міського простору Вінниці

13 січня 2023, 10:17

«Кризовий план будівництва у Вінниці» - це результат спільної аналітичної і дослідницької роботи «Агенції просторового розвитку» та «Інституту розвитку міст». 

Ідея кризового плану полягає в створенні ініціатив і пропозицій в сенсі прогнозування будівництва необхідної кількості житла у Вінниці враховуючи те, що у нашому місті знайшли тривалий прихисток внутрішньо переміщені особи з деяких областей України. І вони теж потребують житла. 

«Ми маємо чітко прорахувати необхідну кількість квадратних метрів для того, аби максимально комфортно і виважено вирішити питання житла як для жителів Вінницької територіальної громади, так і для внутрішньо переміщених осіб. Нині цифра «недостачі» для остаточного вирішення цього питання складає +/- 30%. Але за сприяння міської влади та її співпраці із забудовниками у найближчі 10-12 років за умов мирного життя вирішення цієї проблеми є цілком реальним», - сказав в ефірі проекту «Рефлекторія» Максим Кравчук.

Також на сьогодні в планах міської влади створення сеціалізованих муніципальних агенцій з оренди житла, адже цей ринок нерухомості в Україні нині перебуває винятково в приватному секторі бізнесу. Відповідно, вартість орендованого житла є зависокою для багатьох громадян. До того ж, вартість квадратних метрів у новобудовах Вінниці зазвичай вища на 30-40% ніж, скажімо, у Хмельницькому. Тому регулювання цих питань також потребують глибокого аналізу з метою виваженого еквіваленту ціни. Цим, а також іншими питаннями розвитку міської інфраструктури нині і займається «Агенція просторового розвитку».

Поділитися :