Новини

"Лабіринтами печери та музей майбутнього": Офіс туризму Вінниці анонсував новий тур

4 липня 2023, 13:51

Поїздка передбачає відвідування двох туристичних дестинацій краєзнавчого музею "G-Museum" та печери "Оптимістичної" найдовшої гіпсової печери світу.

Як повідомляють на сайті Офіційному туристичному сайті міста, перша зупинка туру буде на Хмельниччині у містечку Городок, де нещодавно відкрився оновлений краєзнавчий музей "G-Museum". Будівля музею облаштована найновішими музейними технологіями: інтерактивними екранами, моніторами, аудіо- й відеосистемами.

Фонди музею нараховують понад 7 тисяч експонатів та розповідають про минуле краю, починаючи із Палеозойської ери.

"Одна із основних експозицій музею – абсолютно достовірне відтворення лабораторії професора Сергія Виноградського в інституті Пастера XX століття. Знаменитий мікробіолог Виноградський разом з Пастером, Кохом та Мєчніковим є одним з чотирьох «стовпів», на яких постала сучасна мікробіологія. Понад 10 років свого життя він жив і працював в Городку", – кажуть організатори.

Другою зупинкою маршруту стане с. Королівка на Тернопільщині. Там розташована найдовша у світі гіпсова печера – "Оптимістична". Загальна її протяжність оцінюється у понад 250 км. У ній дуже складний будовою горизонтальний площинний лабіринт гротів, ходів і галерей різної форми. Спелеологи з’ясували, що тут також є декілька озер, причому одне з них вважається одним з найбільших підземних в Україні. 

Туристична група виїжджає з Віниці 8 липня о 6:30 з Центрального автовокзалу.

Для ознайомлення з деталями туру та для реєстрації переходьте за посиланням


Фото: Офіс туризму Вінниці

Поділитися :