Новини

Латвійський травматолог Мартінс Малзубріс відвідав Вінницю

21 грудня 2023, 13:45

У межах свого візиту латвійський медик побував у міських лікарнях, у яких надають медичну допомогу пацієнтам з пораненнями, а також провів триденне навчання для вінницьких лікарів.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, лікарі-травматологи та хірурги деяких лікарень міста мали можливість перейняти досвід латвійського колеги та підвищити свою майстерність у сфері мікрохірургії.

"Ми вдячні Мартінсу Малзубрісу за те, що створив можливість та умови, завдяки яким наші лікарі мали змогу отримати теоретичні та практичні навички у сфері мікрохірургії. Такого роду заходи наразі дуже потрібні, адже сфера мікрохірургії є доволі важливою", – зазначає директор департаменту охорони здоров’я ВМР Олександр Шиш.

За результатами зустрічі вдалось узгодити практичні кроки щодо підготовки вінницьких спеціалістів в галузі мікрохірургії та реконструктивно-відновлювальної хірургії, зокрема їх навчання в клініці Латвії та перспективи розгортання тренінгового центру у Вінниці. Окрім того, було попередньо узгоджено створення в майбутньому відділення з мікрохірургії та реконструктивно-відновлювальної хірургії на базі однієї із вінницьких лікарень.

Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :