Новини

Літературна діяльність у воєнних умовах

11 січня 2023, 17:50

Теми невимовного людського горя і жорстокості з боку ворога, героїчної боротьби українського народу, подвигів наших військових та стійкості і незламності національного духу знайшли своє відображення майже у всіх створах сучасної української літератури.

Зокрема, це стосується і письменників, поетів Вінниччини.

«Кардинально змінилися вектори творчої, літературної діяльності письменників України під час визвольної війни в Україні: звісно, у своїй діяльності ми, поети, прозаїки, літератори засобами художніх образів відображаємо дійсність, нашу сучасність…сувору, жорстку, проте – реальну. Це боляче… Втім, це необхідно, особливо для «західного» читача, аби наші партнери відчули те, що нині відбувається в Україні…» - сказав у радіо ефірі відомий вінницький літератор, поет Віктор Мельник.

Віктор також розповів про свої творчі доробки останніх шести місяців, про міжнародні презентації та збір коштів на підтримку ЗСУ, про налагодження партнерських відносин із польськими, прибалтійськими та болгарськими колегами, які сприяють підтримці морального духу українців.

Поділитися :