Новини

Ліжка для хворих на коронавірус у Вінниці завантажені на 73%

13 листопада 2020, 09:44

Загалом у Вінниці для лікування пацієнтів із COVID-19 облаштували 416 ліжок. Їхню кількість продовжують збільшувати.

Як інформують на сайті Вінницької міської ради, у медичних закладах міста для лікування хворих на COVID розгорнули 416 ліжок. Наразі вони заповнені на 73%. Кількість ліжок планують збільшити. 

Нагадаємо, станом на 13 листопада пацієнтів з COVID-19 приймають у лікарні №1, №3 та в пологовому будинку №2. 

На початку пандемії "ковідні" хворі зверталися до 1 міської лікарні. Там облаштували 45 ліжок. У зв'язку із зростанням кількості пацієнтів у 1й лікарні з'явилося ще 240 ліжок. З середини вересня хворих почала приймати лікарня №3. Наразі тут задіяно «під ковід» 106 ліжок, також триває ремонт для облаштування додаткових місць. Загалом їх буде 130.

«В рамках плану заходів по попередженню поширення коронавірусної хвороби передбачено розгортання стаціонарних ліжок на базі пологового будинку №1. Це дасть змогу створити ще 110 ліжко-місць для надання медичної допомоги дорослому населенню. Також буде передбачено 35 ліжок для акушерського «ковідного» відділення. Варто зазначити, що в пологовому будинку №2 розгорнуто 25 ліжок для надання допомоги хворим вагітним, роділлям та породіллям з міста та районів області», - розповів директор департаменту охорони здоров’я міськради Олександр Шиш.

Фото - Вінницька міська рада

Поділитися :