Новини

"Локдаун розпочався": які обмеження діятимуть у Вінниці з 8 січня

8 січня 2021, 11:35

У звичайному режимі продовжать роботу супермаркети, аптеки та АЗС. Також працюватимуть дитячі садочки.

Від сьогодні, 8 січня, по всій території України і Вінниччини зокрема, почав діяти жорсткий карантин, який триватиме 17 днів - до 24 січня включно. Влада запровадила його для того, щоб запобігти поширенню коронавірусної хвороби після новорічних свят.

Уряд забороняє під час локдауну відвідувати заклади освіти - школи та університети, але дитячі садочки та спеціальні заклади освіти будуть працювати як зазвичай. Також не працюватимуть кафе, бари, ресторани та інші заклади харчування, крім роботи "з собою" та на доставку. Заборонили й роботу кінотеатрів, театрів та інших культурних закладів. Також під час локдауну не буде змоги відвідати фітнес-зали, басейни, непродовольчі ринки, пройтись різдвяними ярмарками чи зазирнути на будь-який масовий захід.

У звичайному режимі продовжать роботу супермаркети, якщо в них не менш як 60% площі відведено для торгівлі їжею, лікарськими засобами, засобами гігієни та зв'язку. Можна буде придбати ветеринарні препарати, корми, насіння і засоби захисту рослин, а також побутову хімію та друковану пресу. Торговельна діяльність іншими групами товарів може відбуватися лише зі здійсненням адресної доставки замовлень. Окрім того, під час локдауну працюватимуть аптеки, банки, поштові відділення, готелі та АЗС (без зон харчування). Працюють і СТО.

Робота транспорту не зупинятиметься. Громадському транспорту міського, приміського, міжміського, внутрішньообласного та міжобласного сполучень дозволять працювати з обмеженнями «помаранчевої» зони — тобто перевозити пасажирів у межах кількості сидячих місць.

Як ми повідомляли раніше, у період локдауну учні вінницьких шкіл навчатимуться дистанційно.

Поділитися :